Un jandarm aflat în drum spre serviciu a salvat viețile răniților din accidentul de la Pufești

0
1161

Un jandarm aflat în timpul liber, care se îndrepta, luni dimineața, spre serviciu, a fost martor la accidentul de pe DN2 E85, de la Pufești, în care 9 persoane au fost rănite, și a făcut tot ce a putut pentru a salva viețile victimelor.
Plt. adj. șef Cristinel Chirilă, jandarm la Adjud, a fost cel care a sunat la 112 să anunțe accidentul și să ceară ajutor, dar nu a stat cu mâinile în sân, așteptând echipele de salvare, ci le-a acordat primul ajutor răniților.
Astfel, jandarmul i-a scos pe unul dintre șoferi din mașină, în momentul în care și-a dat seama că bărbatul e inconștient și sângerează abundent, existând riscul de a se îneca cu propriul sânge. Jandarmului i-au sărit în ajutor alți doi oameni, care au oprit mașinile pentru a salva răniții. Mai mult, până la sosirea echipajelor medicale de urgenţă, Cristinel Chirilă a trecut la identificarea persoanelor rănite în accident. Jandarmul nu a plecat spre serviciu decât după ce i-a ajutat pe medicii și asistenții ajunși la fața locului să transporte persoanele rănite la ambulanţe.

Pe acestă cale conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea doreşte să mulţumească colegului nostru pentru vigilenţa, promptitudinea şi spiritul civic de care a dat dovadă, făcând cinste armei sub care îşi desfăşoară activitatea. Comanda inspectoratului a hotărât acordarea unor recompense morale colegului salvator”, se arată într-un comunicat de presă al IJJ Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.