Un miliard de euro pentru crearea de locuri de muncă destinate tinerilor

0
202

Parlamentul European  se preocupă și încearcă să găsească soluții pentru ca țările din Uniunea Europeană unde șomajul este crescut să poată crea locuri de muncă pentru tineri. În acest sens, Parlamentul European a aprobat un plan care prevede alocarea a un miliard de euro în cursul anului 2015 pentru stimularea ţărilor Uniunii Europene să creeze 650.000 de locuri de muncă pentru tineri.

Finanţarea este oferită în cadrul Fondului Social European, adăugându-se fondurilor oferite deja în cele 20 de state europene care au regiuni în care rata şomajului tinerilor depăşeşte 25%.

“Ne aflăm într-o cursă contra cronometru, iar Europa accelerează acţiunile pentru a reduce şomajul în rândul tinerilor. Provocarea era de a obţine un acord solid, susţinut puternic, într-un timp record: ceea ce arată că atunci când suntem hotărâţi Europa are rezultate”, a declarat raportorul Elisabeth Morin-Chantier (PPE).

Numărul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani care nu au un loc de muncă şi nu se află într-un program educaţional este în creştere la nivelul Uniunii Europene.

Fondurile destinate Iniţiativei pentru Tineri 2014-2020 sunt de 3,2 miliarde de euro, urmând să fie completate cu cel puţin 3,2 miliarde de euro prin Fondul Social European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.