Un ofițer de poliție din Vrancea a refuzat mita oferită de un şofer prins beat la volan

0
238

Un poliţist din Vrancea, de la Serviciul Rutier, a refuzat mita oferită de un şofer descoperit băut la volan. S-a întâmplat pe 21 ianuarie, când individul care a încercat să-l mituiască pe omul legii a fost prins în flagrant, în urma sesizării poliţistului.

Mai exact, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcției Generale Anticorupție  – Serviciul Județean Anticorupție  Vrancea, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, l-au prins în flagrant, la data de 21 ianuarie pe L.I. după ce a remis suma de 400 lei unui inspector de poliţie din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Vrancea, pentru ca acesta să nu-i întocmească actele de constatare a infracţiunii de conducere sub influența alcoolului.
În fapt, în aceeași zi, polițistul a sesizat D.G.A.  Vrancea cu privire la faptul că, în timp ce se afla în sediul unităţii de poliţie unde fusese condus pentru cercetări, L.I. i-a oferit denunţătorului o sumă de bani pentru a nu i se întocmi acte de constatare privind săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Bărbatul fusese depistat conducând un autoturism cu viteză peste limita legală, iar în urma testării alcotest s-a constatat că acesta avea o concentraţie de 0,51 mg/ litru alcool pur în aerul expirat.
Polițistul a refuzat propunerea conducătorului auto şi a sesizat fapta superiorilor. Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, bărbatul care a oferit mita omului legii fiind prins în flagrant în momentul în care, după finalizarea audierii în cauză, i-a remis polițistului suma de 400 lei.

În cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, suspectul fiind cercetat în stare de libertate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.