Un oraş din România ar putea fi Capitala mondială a cărţii în anul 2018

0
327

Oraşele din România pot candida pentru titlul de „Capitala mondială a cărţii” din anul 2018, în cadrul competiţiei World Book Capital, organizată de UNESCO. Dosarele se depun până pe 31 mai.

Acest demers are în vedere recunoaşterea de către UNESCO a eforturilor depuse de oraşe pentru promovarea cărţilor şi a cititului, iar oraşul câştigător va deţine titlul pentru un an începând cu 23 aprilie 2018, ziua internaţională a cărţii şi drepturilor de autor, potrivit cultura.ro.

Anul acesta, Capitala mondială a cărţii este oraşul Wrocław din Polonia, iar anul viitor titlul va fi oferit oraşului Conakry din Guineea.

Dosarele de aplicare trebuie depuse până la data de 31 mai 2016, în limbile engleză sau franceză. Evaluarea va avea loc pe 30 iunie, iar rezultatele vor fi anunţate pe 15 iulie.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.