Un român a murit de gripă porcină. Și în Vrancea, boala își face de cap

0
390

România înregistrează primul caz de deces din cauza gripei porcine. Cum și în Vrancea 3 persoane au fost diagnosticate cu temutul virus, autoritățile medicale județene sunt în alertă.

Prima victimă a gripei porcine este un bucureștean de 38 de ani. El nu a fost vaccinat antigripal, iar celelalte afecțiuni pe care le avea, una dintre ele fiind cancer,  au dus la complicații și, în final, la deces. Cazul a fost confirmat de Centrul Național și Supraveghere a Bolilor Transmisibile în raportul publicat joi. În același raport, 72 de pacienți cu gripă au fost confirmați doar în ultima săptămână. De asemenea, alte 23 de cazuri sunt cu gripă sezonieră.

Până în acest moment au fost vaccinate 563.000 de persoane, însă Ministerul Sănătății a precizat că mai pot fi vaccinate alte cazuri. Dacă săptămâna trecută activitatea gripală era de intensitate joasă, acum este de intensitate medie. Autoritățile anunță un motiv de precauție iar cazurile trebuie monitorizate permanent pentru a se evita îmbolnăvirile.

Simptomele cele mai frecvente sunt dureri de cap, astenie, dureri musculare puternice și febră, care în prima zi poate să ajungă până în 39 de grade. Situaţiile în care apare decesul sunt cauzate de multe ori de existenţa unor afecţiuni cardiovasculare, pulmonare, care sunt complicate de infecţia gripală şi astfel se poate ajunge la deces. Vaccinarea antigripală e cea mai sigură metodă de a ţine gripa porcină la distanţă, spun specialiştii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here