Un vrâncean a fost ales profesorului anului la Londra

0
451

gabriel chelaru londra - Un vrâncean a fost ales profesorului anului la Londra

Este cunoscut faptul că profesorii care predau în capitala Angliei sunt apreciați pentru pregătire și seriozitate. J&C Academy, o agenție britanică care se ocupă de plasarea cadrelor didactice în unitățile de învățământ din Londra, a acordat recent titlul de “profesorul anului” unui vrâncean. Plecat din Focșani în anul 2011, Gabriel Chelaru, fost profesor la Colegiul “Valeriu D. Cotea” face cinste județului nostru și României. Premiul pe care l-a primit la finele săptămânii, este unul cu greutate, dat fiind faptul că din cei aproximativ 100 de profesori pe care agenția îi păstorește, Gabriel Chelaru a fost ales cel mai bun profesor în cadrul evenimentului The Best Teacher. Cu o ascensiune demnă de invidiat, în cei patru ani petrecuți în capitala Angliei, Gabriel a reușit să se adapteze perfect sistemului de învățământ englezesc. În prezent, acesta predă limba franceză la trei școli primare din Londra.

„Noi lucrăm ca profesori de MFL (Modern Foreign Languages) prin intermediul unei agenţii de profesori, dat fiind că nu există suficiente ore într-o singură şcoală pentru a face o catedră de MFL. Şi aşa reuşim să acoperim mai multe şcoli în timpul unei săptămâni, aceleaşi pe parcursul întregului an şcolar. Agenţia cu care lucrez eu, unde suntem cam 100 de profesori acum, a decis să facă evenimentul acesta, cu The Best Teacher, singura din Londra care organizează aşa ceva. Au fost trei nominalizări şi am câştigat eu. A fost o surpriză imensă, nici nu mă aşteptam, abia am ştiut ce să zic atunci când m-am dus să ridic premiul, dar mă simt împlinit, profesional, mai ales aducându-mi aminte ce greu mi-a fost în primul an”, a declarat Gabriel Chelaru citat de cotidianul Adevărul Focșani.

premiu gabriel chelaru - Un vrâncean a fost ales profesorului anului la Londra

Premiul a avut la bază aprecierile obținute de la directorii școlilor unde acesta predă, care i-au observat capacitățile și implicarea în procesul educațional.

“Predau câte două zile la primele două şcoli şi o zi la ultima şi acopăr toate clasele. Ca să fiu înţeles cum funcţionează sistemul, există două feluri de profesori, respectiv cei angajaţi direct de şcoală,  un fel de învăţători, care stau toată săptămâna cu copii şi noi, cei care avem obiectele de specialitate,  limbi străine, muzică, sport. Şi noi suntem tot profesorii şcolii, dar aduşi prin agenţie. Cerinţele sunt aceleaşi ca pentru oricare profesor, mai puţin interacţiunea cu părinţii, de care se ocupă profesorul clasei, dar în momentul în care îi prezintă părintelui activitatea copilului, o face şi pentru disciplina mea, pe baza evaluărilor făcute de mine şi a rapoartelor pentru fiecare elev în parte”, a mai explicat profesorul, citat de același cotidian.

În viziunea lui Gabriel Chelaru, profesorii din România sunt foarte bine pregătiți și că oricare dintre aceștia ar face față cu brio în sistemul de învățământ din metropola Angliei.

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here