Undă verde pentru Iulian Matache să ajungă City Manager la Focșani

0
534

Primăria Focșani poate avea un City Manager (administrator public). Consilierii municipali au votat înființarea acestui post, precum și criteriile de selecție. Inițial, proiectul impunea viitorului City Manager să aibă studii superioare economice.

Grupul PSD a venit însă cu un amendament care deschide ușa unui apropiat al șefului CJ Vrancea, Marian Oprișan, care poate să acceadă lejer la această funcție.

Astfel, conform amendamentului, viitorul administrator public poate avea nu doar studii economice, ci și tehnice sau de știința administrației. O facultate cu profil tehnic a absolvit Iulian Matache, fost ministru al Transporturilor, omul lui Oprișan, despre care se spunea de mai multă vreme că i se pregătește exact postul de administrator public al Focșaniului. Inițiatorul proiectului, primarul Cristi Misăilă, a fost criticat de opoziția PNL. Cu toate acestea, votul consilierilor a fost unanim. Nu-i exclus ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, postul de administrator public să fie scos la concurs.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.