Unde poți face teste gratuite de depistare a hepatitei si a virusului ce provoacă SIDA !

0
282

analize1

Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală a demarat o campanie în cadrul căreia doritorii se pot testa în anumite centre pentru a afla dacă au în organism virusul ce provoacă hepatita B și C dar și cel care provoacă maladia SIDA.

În mai multe județe ale țării au loc astfel de testări dar și în Vrancea. Astfel, cei care vor să-și testeze sănătatea gratuit o pot face în Focșani, în clinica Materna, situată pe strada Bucegi, la numărul 8, telefon 0237.238.394.

Campania care se va desfășura până în primăvara anului 2016 are ca scop mobilizarea tinerilor și grupurilor sociale vulnerabile, persoanelor de etnie romă, utilizatorilor de droguri injectabile pentru a se informa cu privire la prevenirea infecțiilor. Rezultatele acestor testări vor fi folosite pentru întocmirea unui raport, împreună cu Ministerul Sănătății, pentru a permite intervenții rapide și eficiente la diminuarea infecțiilor.

Potrivit datelor statistice, mai mult de jumătate dintre români nu s-au testat niciodată pentru hepatita B și C.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.