Unitățile de învățământ din Vrancea pot cere fonduri nerambursabile pentru cele necesare începerii anului școlar în condiții de siguranță

0
1930

Vești bune de la Ministerul Fondurilor Europene. Școlile primesc fonduri nerambursabile pentru achiziționarea echipamentelor IT și materialelor de protecție necesare în această pandemie de coronavirus, pentru ca reîntoarcerea în bănci a elevilor să se facă în condiții de siguranță. Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului 144/2020 privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020-2021 în contextul riscului de infecție cu virusul SARS-Cov-2, publicată în Monitorul Oficial în data de 25 august, sunt suportate cheltuielile cu tablete școlare și echipamente IT, echipamente de protecție medicală și dezinfectanți, dar și, acolo unde este cazul, pentru containere sanitare mobile. OUG 144 reglementează că elevii din unitățile de învățământ preuniversitar vor primi tablete școlare și echipamente IT în limita valorii de 100 milioane euro, din care 87,5 milioane euro sunt din fonduri europene nerambursabile și 12,5 milioane este contribuția statului român, fondurile fiind asigurate în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014 -2020. Achiziția de echipamente de protecție medicală și dezinfectanți se poate face în limita valorii de 50 milioane euro, în timp ce pentru containerele sanitare mobile este prevăzută suma de 25 milioane euro. Atât cheltuielile cu echipamentele de protecție cât și cele pentru containerele sanitare mobile vor fi finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Beneficiarii măsurilor vor fi unitățile de învățământ preuniversitar de stat, autoritățile publice locale pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat, dar și parteneriatele dintre cele două, conform prevederilor OUG 144/2020. Depunerea cererilor de finanțare se vor putea transmite în aplicația MySMIS, în perioada 15 octombrie 2020 – 15 ianuarie 2020”, se arată într-un comunicat. De menționat că achizițiile pentru tablete se pot face de o lună, dat fiind că aceste categorii de cheltuieli sunt considerate eligibile începând cu data de 01 august. Mai multe detalii, aici.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.