Unul dintre cei mai căutați infractori români a murit în Penitenciarul din Focșani

0
1074

Unul dintre cei mai căutați infractori din România, pe urmele căruia polițiștii au căutat ani la rând, a murit în Penitenciarul Focșani. este vorba despre Aurel Cocoș, în vârstă de 48 ani, condamnat la 4 ani de închisoare pentru complicitate la delapidare. Individul a fost căutat ani la rând, la fel și soția sa. Cei doi au sustras din conturile băncii la care femeia lucra aproximativ 8 miliarde de lei vechi, după care și-au pierdut urma.

Aurel Cocoș a ajuns în arest în luna martie a anului 2013. Aurel Cocoș avea 48 de ani și a murit duminică dimineață. I s-a făcut rău și a căzut secerat la pământ. Omul era cunoscut cu afecțiuni cardiace, iar eforturile medicilor închisorii de a-l salva s-au dovedit zadarnice. Nici medicii de pe Salvare nu au mai putut interveni pentru salvarea sa. În final, a fost constatat decesul. În anii 2000, Aurel Cocoș împreună cu soția sa, Vasilica, dădeau un tun financiar care a șocat o țară întreagă.

Soţia lui Cocoş era inspector de conturi la o bancă din Buzău. Femeia a deschis mai multe conturi pe numele unor rude şi cunoştinţe în care a virat bani sustraşi din contul de profit al băncii. După această manevră, banii au fost retrași de la bancomate de titularii de conturi. În total, a fost vorba despre o gaură în contul băncii de circa 8 miliarde de lei vechi, bani pe care unitatea bancară nu i-a mai recuperat niciodată. Cei doi soți au fugit din țară. Au fost prin Spania, dar și prin Franța, unde se pare că au mai comis și alte furtișaguri. La un moment dat, ei au fost prinși, dar au scăpat din nou.

În final, Aurel Cocoș a fost prins în martie 2013 când a ajuns în arestul IPJ Buzău, apoi în penitenciarul din Focșani. Câteva luni mai târziu a fost prinsă și Vasilica Cocoș, fiind condamnată la închisoare pentru înşelăciune, fals şi uz de fals şi încarcerată.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.