UPDATE: GALERIE FOTO! Pompierii au reușit să stingă incendiul de la Spinești după mai bine de patru ore | Trei persoane au avut nevoie de asistență medicală

0
273

Incendiul izbucnit astăzi în cele trei gospodării din Vrâncioaia, sat Spinești, a fost stins după mai bine de patru ore de la apelul la 112. Din fericire, pompierii au reușit să stingă focul fără ca flăcările să se extindă și la alte locuințe, însă pagubele rezultate au fost însemnate. În timpul intervenției, pompierii au reușit să salveze din calea flăcărilor un porc, însă au ars bunuri mobile și imobile pe o suprafață de circa 800 metri pătrați și s-au degradat alți aproximativ 450 mp din pereții locuințelor și anexelor din cele 3 gospodării afectate. Din datele de până acum, specialiștii bănuiesc că incendiul a fost generat de un scurtcircuit electric produs la o mașină de spălat aflată în funcțiune. În timpul intervenţiei, trei femei, cu vârste cuprinse între 38 și 80 de ani, au avut nevoie de ajutorul echipajului SMURD. Una dintre acestea a suferit arsuri minore la membru superior stâng iar celelalte două au suferit atacuri de panică, însă după ce paramedicii le-au acordat primul ajutor calificat, acestea au refuzat transportul la spital.

Dată fiind amploarea incendiului, pompierii au intervenit cu mai multe echipaje – o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Punctul de Lucru Năruja, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Stației de Pompieri Vidra, o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și o autospecială pentru muncă operativă de la Detașamentul de Pompieri Focșani. Implicați în lupta cu flăcările au fost și cei de la SVSU Vrâncioaia, SVSU Tulnici și SVSU Păulești, care au intervenit, fiecare, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Forțele de intervenție au acționat pentru stingerea și limitarea efectelor incendiului, care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1.200 mp, cuprinzând locuințe și anexe.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.