UPDATE- ULTIMĂ ORĂ: Finanţiştii din Vrancea au intrat în GREVĂ

0
143

Angajaţii Direcţiei de Finanţe Vrancea sunt pe picior de grevă. Sindicaliştii spun  că la nivel naţional şi în unele judeţe se vorbeşte de grevă generală în semn de protest faţă de legea salarizării, şi nu este exclusă varianta ca şi ei să adere la protest.

Sindicaliştii din Finanţe protestează ca reacţie la proiectul legii salarizării, care duce la tăieri de salarii.

Ei spun că salariaţii Ministerului Finanţelor Publice şi unităţilor subordonate nu beneficiază de sporuri, bonusuri sau alte venituri suplimentare, fiind incompatibili cu orice altă funcţie care poate aduce venituri suplimentare.

„Guvernul României decât să plătească 35.000 de consultanţi fiscali nou angajaţi, cu salarii de 10.000 lei, dublu faţă de un salariat al sistemului Ministerului Finanţelor Publice, mai bine ar plăti decent cei 25.000 de salariaţi responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investiţie mai realistă, corectă şi cu efecte în timp, care ar duce la atragerea şi păstrarea personalului bine pregătit, care să poată face faţă noilor cerinţe în implementarea politicii fiscale. Sindicatele au făcut toate eforturile ca acest conflict să nu escaladeze, însă pasivitatea autorităţilor în a găsi soluţii i-a determinat pe salariaţi să reacţioneze necontrolat.

O prelungire a acestui conflict ar pune în pericol însăşi punerea în practică a prevederilor actualului proiect al legii salarizării”, susţin sindicaliştii din Finanţe.

UPDATE: Și finanțiștii din Vrancea au intrat luni dimineață în grevă. Astfel, cu începere de la ora 10.00, funcționarii au aderat la protest, asemenea colegilor din toată țara, îintrerupând activitatea pe perioadă nedeterminată.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.