USR le cere consilierilor locali să nu distrugă spațiul verde de lângă Tribunalul vechi

0
201
USR Vrancea avertizează că astăzi s-ar putea vota proiectul de distrugere a spațiului verde de pe Cuza Vodă 10

Astăzi, 30 mai, de la ora 16:00, Consiliul Local al Municipiului Foșani se reunește într-o nouă ședință ordinară.

Deși nu este menționată pe ordinea de zi, avem motive să credem că ar putea fi introdusă, ca „surpriză”, supunerea la vot a proiectului prin care Ionuț Cristian Duță – directorul Ocolului Silvic Focșani – intenționează să trântească un bloc pe spațiul verde, la câțiva metri de un monument istoric de maximă importanță, Palatul de Justiție.

Cerem tuturor consilierilor din Consiliul Local Focșani să respingă acest proiectcare ar distruge o suprafață de spațiu verde necesară cartierului, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Cetățenii din imediata apropiere a construției ar fi afectați de diminuarea luminii naturale, de restricționarea accesului și de îngreunarea traficului.

În plus, dimensiunile și forma clădirii propuse în proiect nu respectă arhitectura zonei, iar distanță mică de un monument istoric la care se dorește să fie construită ar afecta atât aspectul, cât și structura acestuia.

USR Vrancea a inițiat o petiție de oprire a abuzurilor urbane, prin plantarea de construcții în micile spații dintre blocuri, și a depus-o la Registratura Primăriei Focșani, în data de 23 aprilie 2019. Această petiție a fost semnată de cetățenii rezidenți din zona Cuza Vodă nr. 10. Singura reacție a primarului Cristi Misăilă cu privire la această petiție a fost că îi este rușine că este contemporan cu partidul care a inițiat-o, USR. Aceeași lipsă de respect pentru drepturile cetățenilor și sfidare cu care edilul ne-a obișnuit.

În condițiile în care Primăria nu face niciun demers pentru a proteja orașul și cetățenii, considerăm că este datoria noastră să atragem atenția asupra tentativei de măcelărire țesutului urban al Focșaniului, și așa afectat de politica arhitecturală din mandatul primarului PSD Decebal Bacinschi, pe lângă distrugerile din perioada comunistă.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.