USR PLUS Vrancea, bilanț la final de alegeri. Liviu Mălureanu: „În campanie am văzut un PNL extrem de agresiv față de USR!”

1
695

Principalii candidați pe listele USR PLUS Vrancea la alegerile parlamentare, Liviu Mălureanu (Camera Deputaților) și Florin Purluca (Senat), au susținut astăzi o conferință de presă în care au făcut un scurt bilanț al turului electoral de la începutul acestei luni. Cei doi au spus că a fost o campanie atipică din cauza pandemiei, o campanie care s-a desfășurat mai mult în mediul online din cauza măsurilor de protecție împotriva noului coronavirus. Nu în ultimul rând, cei doi membri USR PLUS au ținut să sublinieze și faptul că, pe parcursul întregii campanii, liberalii i-au atacat constant, după modelul PSD. În ceea ce privește prezența scăzută la vot, foștii candidați au explicat că acesta a fost un fenomen care s-a produs atât din cauza pandemiei cât și pe fondul neîncrederii oamenilor în clasa politică. „A fost o campanie grea, atipică, poate cea mai atipică din ultimii 30 de ani, mai ales din cauza pandemiei, a venit și foarte repede, după cea de la locale și și lucrul acesta a dus, din păcate la o prezență scăzută la vot. În campanie am văzut un PNL foarte agresiv față de USR, s-au distribuit materiale în care unii dintre colegii mei au fost denigrați. O campanie murdară, așa cum a făcut PSD, așa a procedat și PNL. Speram la o campanie mai curată dar, din păcate, nu s-a întâmplat. Prezența scăzută la vot are mai multe explicații. Vorbim aici de pandemie, care a avut un impact major asupra economiei, oameni dezamăgiți, oameni care își pierd locul de muncă, care nu mai au speranțe de la clasa politică”, a spus Liviu Mălureanu. De asemenea, el a ținut să facă o observație, și anume că pe plan local colaborarea dintre USR PLUS și PNL nu se desfășoară sub auspicii tocmai promițătoare, în sensul că liberalii nu înțeleg cu adevărat un parteneriat între cele două formațiuni decât printr-un control total al situației, mai ales în Consiliul Local Focșani, acolo unde PNL vrea cu orice preț două mandate de viceprimari. În ceea ce privește județul, Liviu Mălureanu s-a exprimat clar: „Acum așteptăm să vedem ce se întâmplă în cadrul guvernării… din punctul meu de vedere începuturile nu sunt dintre cele mai promițătoare, nu vedem o reformare a aparatului consiliului județean. L-am văzut pe președintele Cătălin Toma făcând campanie pentru PNL dar nu am văzut niște măsuri reale pentru județ”. În altă ordine de idei, scorul mic de la parlamentare va determina USR PLUS să-și schimbe tacticile de campanie, să gândească o nouă strategie, mai aproape de cetățenii din mediul rural. „A fost o campanie atipică care ne-a forțat să aducem schimbări pe tot parcursul acesteia. Este totuși o experiență pe care ne-o asumăm, din care am învățat, și credem că pe viitor o să avem o strategie care să fie benefică nu doar pentru USR PLUS, ci și pentru cetățeni, astfel încât să scoatem în față potențialul maxim al județului”, a punctat și Florin Purluca.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Deci toate calculele lui Malurica s-au facut de rahat ?! Deci cum era, vine un papagal de Bucuresti, se fâțâie câteva săptămâni la locale ca mare candidat să se facă cunoscut după care dă tunul cel mare la parlamentare ? Și n-a ieșit capodopera asta de plan ? Vai, așa ceva. Si-acum ce faci Malurica, ai ramas fraierul de serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.