USR Vrancea continuă lupta cu mafia locală | Construcția blocului de lângă fostul Tribunal va fi tranșată în instanță

0
669

După apariția în presa locală a unor informații conform cărora USR Vrancea ar fi abandonat războiul în instanță cu dezvoltatorul imobiliar Ionuț Cristian Duță, filiala vrânceană a partidului vine cu lămuriri în acest caz. Într-un comunicat de presă, reprezentanții partidului au transmis că nu au abandonat lupta cu mafia locală. În vara lui 2019, filiala USR Vrancea împreună cu reprezentantul unei Asociații de Proprietari din Focșani a chemat în judecată Primăria Municipiului Focșani, Consiliul Local Focșani, dar și societatea DCI Cofrom International pentru a anula actul administrativ care permite construcția unui imobil lângă fostul Tribunal. (detalii aici). Iată ce spun reprezentanții filialei focșănene:

„Încă de anul trecut, USR Vrancea a contestat în Consiliul Local Focșani, în dezbatere publică, prin plângeri și petiții, atât proiectul de hotărâre privind Raportul Consultării Publicului, dar și H.C.L nr.274/30 mai 2019, aprobat ulterior de consilierii locali PSD, prin care s-a acordat dezvoltatorului imobiliar Ionuț Cristian Duță dreptul de a construi o clădire, P+4+R, pe terenul de lângă monumentul istoric CLASA A –  “Tribunalul Vrancea”, situat pe strada Cuza Vodă nr.10. USR Vrancea a cerut revocarea acestei hotărâri, girată de însuși primarul PSD Cristi Misăilă, în mod repetat. USR Vrancea nu a abandonat lupta cu mafia locală, dimpotrivă. Împreună cu reprezentantul unei Asociații de Proprietari, din str. Cuza Vodă nr. 12, continuăm să aducem argumentele în justiție și sperăm că justiția va decide corect pentru focșăneni.

Luptăm în continuare pentru dreptul oamenilor la aer curat, la spații verzi, la lumină, la oaze de relaxare etc. Este injust pentru focșăneni și total imoral ca acești dezvoltatori imobiliari, ce invocă dreptul la proprietate, să poată ”planta clădiri” în spațiile dintre blocuri, cu girul consilierilor locali și al primarului doar pentru că ”se poate”. USR Focșani a preluat rolul de ”avocat” al focșănenilor și va continua contestarea HCL 274/30 mai 2019 prin cele două dosare, 1385/91/2019 și 1711/91/2019, aflate pe rolul Tribunalului Vrancea. Termenul de judecată este de 20 ianuarie 2020, așa cum se poate constata și pe website-ul portal.just.ro, acesta fiind deja al șaptelea termen. Dovada că Primăria Municipiului Focșani vrea să blocheze în continuare informarea cetățenilor în mod transparent. Conform art. 17 din Legea 554/2004 pârâții sunt obligați ca, odată cu întâmpinarea, să depună toate actele doveditoare aferente HCL mai sus menționate. Ceea ce nu au făcut până acum. Iată cine, de fapt, este în postura de ”non combat” și poartă “căciulița roșie”. Echipa USR Focșani, prin președintele Liviu Macovei, nu încurajează opacitatea deciziilor administrației locale și asta va demonstra prin fiecare acțiune viitoare”, se arată în comunicatul USR Focșani.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.