UTIL: Adeverința de vaccinare anti Covid-19 disponibilă online

0
381
Adeverința de vaccinare poate fi obținută și electronic. Începând de marți, 9 martie 2021, toate persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze pot obține, în format electronic, adeverința de vaccinare, direct din Registrul electronic național al vaccinărilor.
Adeverința de vaccinare se poate obține accesând linkul adulti.renv.ro, unde utilizatorul trebuie să apese pe butonul „OBȚINEȚI ADEVERINȚA ELECTRONICĂ DE VACCINARE”, după care se va deschide o notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Doritorul trebuie să fie de acord și să bifeze în josul paginii, pentru a fi trimis la pagina de autentificare cu CNP și număr de telefon. Utilizatorul va primi un cod de siguranță prin SMS, apoi va fi disponibilă și adeverința de vaccinare. Documentul primit în format fizic, de la centrele de vaccinare, nu avea înscris CNP „pentru evitarea situațiilor în care adeverința de vaccinare ar fi înstrăinată/pierdută și care ar fi generat reale prejudicii persoanei în cauză”. Pe adeverința obținută în format electronic este înscris și codul numeric personal al persoanei vaccinate.
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.