Utilizarea anvelopelor de iarnă, OBLIGATORIE când se circulă pe șosele cu zăpadă

0
305

Polițiștii trag un semnal și-i atenționează pe șoferi să nu iasă în trafic, în aceste zile, cu mașinile neechipate cu anvelope de iarnă. Aceste anvelope sunt obligatorii pe drumurile acoperite cu zăpadă, în caz contrar șoferii riscând amenzi usturătoare.

”Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte amendă, valoarea unui punct fiind de 105 lei. În afară de sancţionarea cu amendă, va fi retras certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie”, atrag atenția oamenii legii.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.