Va fi suplimentat, pe termen scurt, plafonul de garanţii pentru programul “Prima Casă”

0
269

Ministerul Finanţelor, Anca Dragu, a anunțat că are în vedere suplimentarea plafonului de garanţii pentru programul “Prima Casă” pe termen scurt, urmând ca în septembrie să se ia o decizie cu privire la continuarea acestuia pe termen mediu şi lung.

 “Aceste sume (pentru Prima Casă – n.r.) nu trebuie alocate prin buget. Ele nu fac parte din rectificarea bugetară. Sunt garanţii care intră în plafonul de garanţii. Este un plafon aprobat la nivelul anului 2016 de 8,1 miliarde de lei. Avem în vedere suplimentarea acestui fond pe termen scurt. De altfel, avem în vedere şi o analiză care să dea direcţiile prin care acest program să se perpetueze pe o perioadă de timp mediu şi lung”, a afirmat Anca Dragu.

Ea a precizat că viitorul acestui program va depinde de discuţiile cu băncile şi cu clienţii.

“Stăm la masă cu băncile, cu investitorii, cu clienţii să vedem în ce măsură acest program a fost unul de succes, în ce măsură piaţa are nevoie de el să continue, cum trebuie să continue şi să venim cu această propunere concretă pentru ca programul să fie unul cu predictibilitate, să fie unul pe termen mediu şi lung”, a punctat ministrul Finanţelor.

Anca Dragu a precizat că o decizie cu privire la continuarea programului “Prima Casă” va fi luată în septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here