Vaccinul antigripal nu e la modă în Vrancea

1
171

vaccinare

Vrâncenii nu se înghesuie să se vaccineze împotriva gripei. Așa rezultă din datele furnizate de Direcția Județeană de Sănătate Publică Vrancea. În prima săptămână de la debutul campaniei de vaccinare antigripală, doar 246 de doze de vaccin au fost folosite în județ. Asta deși DSP a împărțit 5800 de vaccinuri iar numărul persoanelor cu risc de complicații în ca de gripă este de 39 de mii, la nivel de județ.

Prima transă de vaccinuri a fost repartizată către medicii de familie. De tratamentul menit a ține gripa departe vor beneficia gratuit persoanele cu afecțiuni cornice, bătrânii și copiii din centrele de ocrotire social, gravidele dar și personalul medical. În plus, epidemiologii recomandă tututor vaccinarea antigripală pentru a face față unei eventuale epidemii de boli respiratorii specific sezonului rece.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Mama mea tocmai à fost la medicul ei de famille sa se vaccineze si i s à spus ça s au primit putine vaccinuri si ça sa mai incerce saptamana viitoare pentru ça sunt prioritare alte persoare care prezinta RISC.precizez ça mama mea are 83 Ani!
    Ma intreb care persoane au prioritate daca ea nu!????

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.