Valul de pensionări printre magistrați a ajuns și în Vrancea | Prim procurorul Victoria Bîrsan și procurorul Luminița Dogaru au cerut pensionarea

1
1813

Valul fără precedent de pensionări printre magistrații din România a ajuns și în Vrancea. Conform unei statistici, în primele trei luni ale anului, peste 200 de judecători și procurori s-au retras din activitate, iar numărul s-ar putea dubla până la sfârșitul acestui an, lucru care va duce, cel mai probabil, la prelungirea proceselor și anchetelor. Aceeași statistică arată că, din ianuarie, 150 de judecători și 60 de procurori au cerut să se pensioneze anticipat. În Vrancea, după pensionarea procurorilor Florin Țîrlea și Săndica Apostolescu, alți doi procurori au depus cereri în acest sens. Este vorba despre prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, Victoria Bîrsan și procurorul Luminița Dogaru, şef al Secţiei de urmărire penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Marți, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat cererile celor doi procurori cu unanimitate de voturi. „Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 15.06.2021, a doamnei DOGARU LUMINIŢA GEORGETA, procuror şef Secţie urmărire penala Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.07.2021, a doamnei BÎRSAN VICTORIA, prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea”, se arată în decizia CSM. Atât procurorul Victoria Bîrsan cât și procurorul Luminița Dogaru au peste 25 de ani de experiență în magistratură, de-a lungul timpului ocupând mai multe funcții de conducere.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.