UPDATE: Verificări la agenţi economici din Vrancea, care au vândut peste 200 de tone de vin contrafăcut

0
342

vin butoaie 1024x576 - UPDATE: Verificări la agenţi economici din Vrancea, care au vândut peste 200 de tone de vin contrafăcut

UPDATE:  În  Vrancea, descinderile polițiștilor au avut loc la sediile a două societăți comerciale, una cu sediul în Panciu și o alta care are un punct de lucru pe raza comunei Bolotești. În urma perchezițiilor de astăzi, polițiștii nu au ridicat nimic de pe raza județului Vrancea.

Surse din anchetă au precizat că acțiunea de astăzi este continuarea unei anchete care a început încă de anul trecut, aceasta fiind cea de-a treia percheziție într-un interval de aproximativ o jumătate de an.

 

Ample percheziții joi dimineață la agenți economici din Vrancea, Buzău și Bacău . Descinderile au avut loc la societăți despre care există bănuieli că au vândut către 75 de firme din 12 județe peste 200 de tone de vin contrafăcut, prejudiciul fiind de circa 4 milioane de lei.  Acțiunea ilegală de vindere a vinului contrafăcut as-ar fi desfășurat din 2012 și până în prezent.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, poliţiştii au făcut, miercuri şi joi, verificări la 12 sedii sociale şi puncte de lucru, care aparţin unui număr de cinci agenţi economici.

În urma controalelor, au fost ridicate, în vederea analizării în laborator, probe din sortimentele de vin produse sau comercializate de societăţile verificate, precum şi documente.

Vinul ar fi fost vândut fie ambalat în sticle sau în recipiente din plastic.

Totodată, s-au făcut cercetări cu privire la beneficiarii mărfurilor comercializate, precum şi la corectitudinea înregistrărilor financiar contabile, referitoare la aprovizionarea cu materii prime şi materiale, în special struguri şi recipiente pentru ambalarea produselor finite.

La activităţi au participat reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Direcţia de Inspecţii Viti-vinicole şi inspectori ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.