Verificările pe linia Covid continuă: vrânceni sancționați pentru că nu purtau mască, dar și pentru că au ieșit la plimbare după ora 23.00

0
181

În toate aceste luni de pandemie, de măsuri restrictive și de protecție individuală impuse la nivelul întregii țări, dar și în alte state, încă sunt persoane care consideră că totul este o glumă, în ciuda sancțiunilor de care sunt pasibile. Oamenii legii avertizează că activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă vor continua în următoarea perioadă, mai ales în zonele aglomerate, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid-19. Pe de altă parte, este verificat și modul în care sunt respectate măsurile de izolare și carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, precum și documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, sau portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice – fie ele închise sau deschise. Numai de luni și până marți poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, împreună cu polițiști locali și reprezentanții celorlalte structuri cu atribuții de control au verificat 135 de societăți comerciale, 60 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 1.400 de persoane. Urmarea a fost aplicarea a 148 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe – 121, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, iar alte 27 de sancțiuni, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00). „Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic și în perioada următoare, pe raza întregului județ, în cadrul efortului comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2. Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, transmit polițiștii.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.