Veste bună pentru cei care pedalează în natură! Primăria Odobești va realiza un culoar verde pentru biciclete pe malul Milcovului!

0
523

Unul dintre cele mai interesante proiecte destinate petrecerii timpului în aer liber vine, în această perioadă, din orașul Odobești. Administrația locală a inițiat un proiect care va aduce, cu siguranță, multă bucurie în sufletul celor care preferă să iasă în natură pe două roți. Administrația locală vrea să realizeze un culoar verde pe malul râului Milcov, ce va porni de la intrarea în cartierul Unirea și va merge până la Căpătanu, comuna Broșteni. De o parte și de alta a traseului vor fi plantați copaci, cum ar fi salcâm, sălcioară, glădiță, astfel încât lizierele să certifice culoarului numele de „verde” iar casele învecinate să fie protejate de praful de pe malul apei. Nu în ultimul rând, primăria are în vedere consolidarea întregii zone traversate de traseu, astfel încât să nu existe absolut nicio problemă pentru cicliștii care străbat culoarul. Proiectul se află în stadiul incipient, de realizare a studiului de fezabilitate. „Este un proiect foarte frumos al primăriei noastre, acest culoar verde pentru biciclete. În acest moment este depusă documentația pentru cărțile funciare, întrucât terenul trebuie să fie foarte bine delimitat, iar realizarea studiului de fezabilitate se află în curs. Traseul va porni de la intersecția cu Câmpineanca, acolo de unde se va putea intra pe malul rîului Milcov, și va duce până la Broșteni. Conform proiectului, în stânga și în dreapta vor fi plantate liziere de copaci, respectiv salcâmi, sălcioară și glădiță, care se vor transforma în adevărate plase de protecție. Cu alte cuvinte acești copaci vor opri efectiv praful de pe malul Milcovului să vină către case”, ne-a spus primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.