Vești bune pentru mamele care au născut mai mult de 3 copii!

0
535

Proiectul de lege care prevede că femeile care au născut cel puţin trei copii pot să primească din partea statului o indemnizaţie viageră lunară pentru toată viaţa, iar cele care au cinci copii primesc în plus şi medalia de „mamă-eroină,” a trecut tacit de Senat.

Proiectul va ajunge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Iniţiativa legislativă prevede că se acordă o indemnizaţie viageră lunară pentru mamele care au născut şi crescut trei copii sau mai mulţi

Indemnizaţia viageră se acordă în fiecare lună. Astfel, pentru mamele care au trei copii se acordă indemnizaţie de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acordă 40% din salariul mediu net, iar pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci, 50%.

Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă, pe lângă indemnizaţia viageră, şi titlul şi medalia de Mamă-eroină.

Potrivit iniţiativei legislative, acordarea sumei ce îi revine mamei nu este condiţionată de obţinerea unui alt venit şi nu se impozitează.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.