Vești bune pentru medici: gărzi mai bine plătite de la 1 octombrie

0
418

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas, ai Federaţiei Solidaritatea Sanitară şi ai Federaţiei Hipocrat au semnat, luni, alături de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi de ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, o declaraţie comună prin care au convenit că, de la 1 octombrie, va creşte plata gărzilor suplimentare, prin raportarea la salariul de bază majorat.

Cei cinci semnatari ai declaraţiei mai arată că majorarea plăţii gărzilor va fi implementată imediat ce Guvernul va putea emite ordonanţe.

“Creşterea plăţii gărzilor este un angajament ferm şi va fi implementat prin Ordonanţă de Urgenţă de îndată ce Executivul va putea emite din nou acest tip de act normativ. Termenul pentru definitivarea paşilor legislativi este data de 1 octombrie”, scrie în declaraţie.

În declaraţia comună, sindicaliştii din Sănătate şi miniştrii Voiculescu şi Pîslaru au arătat că reglementarea veniturilor pentru celelalte categorii de personal din sistemul sanitar va face obiectul consultărilor pentru elaborarea Legii Salarizării Unitare.

“În ceea ce priveşte evaluarea modalităţilor de reglementare a veniturilor celorlalte categorii de personal din sistemul sanitar, acestea vor fi discutate în cadrul consultărilor cu artenerii de dialog social din procesul de elaborare a Legii Salarizării Unitare”, scriu semnatarii declaraţiei.

Reprezentanţii sindicatelor vor continua negocierile cu ministrul Sănătăţii, pentru modificarea Ordinului 870/2004 în vederea reglementării timpilor de lucru din sistemul sanitar, se arată în finalul documentului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.