VEZI AICI ce a ramas in urma concursului national organizat de Ministerul Educatiei pentru posturile de inspectori generali scolari!

0
196

Dezastru după concursul organizat recent la Ministerul Educației pentru ocuparea, cu acte în regulă, a posturilor de șefi de inspectorate școlare. Potrivit precizărilor făcute de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după acest concurs, doar jumătate din cele 42 de inspectorate şcolare au şefi. Restul, fie au picat testarea, fie nu s-au prezentat, fie s-au retras după ce au văzut subiectele și nu au știut să le rezolve, preferând să dea un pas înapoi decât să apară în analele ministerului cu note rușinoase la un examen național de o asemenea anvergură.

Ministerul Educaţiei a scos la concurs toate cele 42 de posturi de inspectori generali şcolari, după aproape 10 ani de la precedentul concurs.

La concursul organizat în perioada 11-20 martie au fost depuse 57 de dosare, cei mai mulţi candidaţi fiind din Mehedinţi (şase), Buzău şi Mureş (câte trei). În restul judeţelor au fost câte unu sau doi candidaţi.

În urma concursului au promovat doar candidaţi din Botoşani, Cluj, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Sălaj, Giurgiu, Maramureş, Sibiu, Teleorman, Timiş, Alba, Braşov, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Vâlcea, Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Gorj şi Mureş.

Astfel, pentru 20 de inspectorate şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti va fi organizat un nou concurs.  De asemenea, vor fi organizate curând examene pentru funcțiile de inspectori școlari generali adjuncți și pentru directorii Caselor Corpului Didactic.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.