Vezi aici cum va fi vremea în Muntenia și Moldova până pe 27 decembrie!

0
381

vreme cu soare

Vremea va continua să se mențină frumoasă pentru această perioadă a anului, temperaturile maxime urmând să atingă și valori de 12-13 grade Celsius în majoritatea regiunilor, iar, din punct de vedere al precipitațiilor, acestea vor apărea cel mai probabil după data de 22 decembrie, însă neînsemnate cantitativ, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, valabilă pentru perioada 14 – 27 decembrie 2015.

MOLDOVA

În Moldova, valorile de temperatură vor fi în scădere în perioada 15-17 decembrie și vor caracteriza o vreme normală pentru data calendaristică, cu maxime între 1 și 5 grade și minime de la—5 și—2 grade, în medie pe regiune. Începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de 6 — 10 grade și ale minimelor de până la 4 grade. Pentru ultimele zile din intervalul de referință este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. În perioada 15-19 decembrie, temporar vor fi precipitații slabe cantitativ, pe spații restrânse, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Apoi, este estimată o creștere a probabilității pentru precipitații în intervalul 22-24 decembrie.

MUNTENIA

În Muntenia, în perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi în scădere și vor deveni apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de 3 — 5 grade ziua și între—3 și—1 grad noaptea. Începând din data de 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7 — 12 grade și minime între 1 și 4 grade, în medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referință este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. Până în jurul datei de 21 decembrie, vor fi posibile precipitații slabe, izolate, mai ales ploi sau burniță. Probabilitatea pentru precipitații, predominant sub formă de ploaie, este estimată a fi în creștere în perioada 22-24 decembrie.

LA MUNTE

La munte, în intervalul 14-17 decembrie, valorile de temperatură vor fi în general apropiate de cele normale pentru data calendaristică, respectiv maxime de la—2 la +2 grade și minime de între—8 și—4 grade, în medie. Ulterior, începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de la 2 la 6 grade și ale minimelor de la—3 la 0 grade. Pentru ultimele zile din intervalul de referință este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. În perioada 15-19 decembrie vor fi precipitații locale, cu caracter temporar și slabe cantitativ, lapoviță și fulguieli. După data de 22 decembrie, este estimată o creștere a probabilității pentru precipitații.

Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.