Vezi aici cum va fi vremea în următoarele trei luni!

0
233

Agenţia Naţională de Meteorologie a publicat o estimare a condiţiilor meteorologice pentru intervalul martie – mai 2016. Astfel, potrivit specialiștilor, în acest interval se vor înregistra valori termice mai ridicate decât media pentru regiuni din sudul şi estul ţării, în luna martie, în timp ce cantităţile de precipitaţii înregistrate în martie şi aprilie vor avea o tendinţă spre excedent. Estimările au  un grad de realizare de aproximativ 60%.

În luna martie, meteorologii spun că valorile termice medii lunare ale aerului vor fi peste normalul perioadei în sudul şi sud-estul ţării, iar în celelalte regiuni se vor situa, în general, în limitele mediilor climatologice. Precipitaţiile totale lunare se vor situa peste normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării.

În aprilie, temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale în sud şi local în est, iar in restul ţării vor avea o tendinţă spre excedent.

În mai, temperatura medie lunară a aerului se va situa, în general, în limitele mediilor climatologice, iar în nordul şi centrul ţării va putea avea valori sub normalul perioadei. Cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a ţării, iar în nord şi centru pot avea o tendinţă spre excedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.