Vezi când trecem la ora de iarnă!

0
259

ora de iarna - Vezi când trecem la ora de iarnă!

Începând cu ultima duminică din luna octombrie (25 octombrie) vom câştiga o oră de somn. România trece la ORA DE IARNĂ, aşa că ceasurile vor fi date înapoi cu o oră.

Așadar, trecerea la ora de iarnă 2015 se face în noaptea dintre 24 octombrie și 25 octombrie 2015 (ultima duminică din luna octombrie), schimbarea orei făcâandu-se astfel încât ora 4:00 a dimineții de 25 octombrie 2015 devine ora 3:00.

În fiecare primavară, mai precis în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii martie, trecem la ora de vară. În acest fel, se folosește lumina naturală pentru o perioadă ceva mai lungă de timp, pe parcursul unei zile. În schimb, odată cu instalarea toamnei, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii octombrie, se revine la ora normală.

În țara noastră, acest sistem a fost instaurat în 1932. Pe atunci, ora se schimba în prima duminică a lunii aprilie respectiv în prima duminică a lunii octombrie. Această practică a rămas valabilă până în 1943, când legea trecerii la ora de vară nu a fost în vigoare. De abia dupa 36 de ani, în 1979, s-a revenit la acest procedeu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here