Vezi ce a găsit un bărbat din Nănești în timpul săpăturilor la un beci!

0
379

bombe- neexplodate

Descoperire ce l-a pus pe gânduri pe un vrâncean din Nănești care zilele trecute săpa pentru a-și amenaja un beci. Când lucrările erau în toi, omul a găsit în pământ o bombă rămasă neexplodată în urma conflictelor armate. Inspirat, bărbatul a sunat imediat la pompieri.   Imediat, o echipă pirotehnică s-a deplasat în localitatea Năneşti pentru a ridica proiectilul exploziv de calibru 152 mm.

Un alt proiectil exploziv, de calibru 100 mm a fost ridicat de specialiştii pirotehnişti din comuna Vânători, satul Petreşti. Muniţia neexplodată a fost descoperită de un cetăţean în timpul desfăşurării lucrărilor agricole.

Ambele proiectile au fost ridicate şi transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

” Deoarece astfel de situaţii pot pune în pericol viaţa oamenilor, multe dintre elementele de muniţie rămase neexplodate fiind încă active, reamintim cetăţenilor că acestea nu trebuie atinse, ridicate ori transportate în alte locuri. De asemenea, este interzisă comercializarea lor prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, topirea elementelor metalice ale muniţiilor, tăierea acestora cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură ori folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte.  Neutralizarea şi distrugerea muniţiilor se execută numai de către specialiştii pirotehnişti, care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune periculoasă. Orice situaţie de acest gen trebuie anunţată la numărul de apel unic pentru situaţii de urgenţă 112″, transmit reprezentanții ISU Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.