Vezi cine sunt afaceriștii reținuți în dosarul furtului de energie electrică!

0
1369

2 oameni de afaceri din Vrancea și 5 angajați ai  Electrica au fost reținuți marți seară în urma audierilor desfășurate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea în dosarul furtului de curent electric, în care se fac cercetări încă de anul trecut.

Cei doi oameni de afaceri reținuți afaceriştii Valentin Stoica, patronul Lumy Rob şi Ionuţ Damaschin, de la SC Arta Fier Damaschin din Goleşti, precum şi cinci angajaţi ai Electrica, cu toții reținuți pentru 24 de ore. Angajații Electrica trimiși în arestul IPJ Vrancea sunt maiştrii Vasile Aldea şi David Bucur şi electricienii Marin Preda, Ionel Toma, şi Aurel Taftă. Rețeaua din care făceau parte cei 7 a cauzat un prejudiciu, spun anchetatorii, de cel puțin un milion de lei, în contul societății de furnizare a curentului electric.

Nu este exclus ca alte rețineri în acest dosar să fie operate zilele viitoare, cercetările în acest dosar continuând.

Cei reţinuţi în primă fază sunt acuzaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care furt de energie electrică, montarea de instalaţii clandestine, abuz în serviciu, dare şi luare de mită, complicitate la săvârşirea infracţiunilor.

Reținerile de marți vin după ce în primăvara anului trecut în Focșani au fost efectuate peste 100 de percheziţii la angajaţi ai Electrica, dar şi la persoane fizice şi societăţi comerciale din Focşani. De atunci se contura ideea că unii oameni de afaceri din județ ar fi bătut palma cu angajații Electrica, pentru a nu plăti tot curentul electric consumat. La schimb cu „măsluirea” contoarelor, angajații de la Electrica primeau șpăgi de la afaceriștii din Vrancea, mulțumiți că plătesc facturi de nimic pentru curentul pe care îl consumau în firmele deținute.

CITEȘTE ȘI: FURT MASIV de curent electric cu ajutor din interiorul ELECTRICA

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.