Vezi reţeta de pască, numai bună de pus pe masa de Paști!

2
805

Pasca este un cozonac tradiţional făcut din aluat dospit umplut cu brânză de vaci, stafide, smântână şi altele, care se mănâncă de obicei la Paşti de către creştinii ortodocşi. Iată  rețeta care vă garantează o pască ce va atrage toate laudele celor cu care veți sta la masa de sărbătoare:

Reţetă pască cu brânză dulce şi stafide

pasca

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 60 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 g unt
  • 25 g drojdie
  • coajă de lămâie şi portocala

pentru umplutură:

  • un kilogram brânză de vaci
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri faina
  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 200 g stafide
  • 2 pliculeţe zahar vanilat
  • coajă de lămâie şi de portocală
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Într-un bol se pune făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură.

Separat, în alt bol, se pun: brânza de vaci, smântână, zahărul, coajă de lămâie şi de portocală, un praf de sare, făina, zahărul vanilat şi ouăle. Toate acestea se amestecă cu mixerul iar la sfârşit se adaugă stafidele.

Foaia de aluat, după ce a crescut, se aşază în tavă unsă cu unt. Se formează cu mâna, pe planşetă un sul răsucit de grosimea unui deget şi se taie în două. Cele două bucăţi se întind cu sucitorul. Prima foaie se aşază în tavă unsă cu unt, se toarnă compoziţia de brânză şi apoi se acoperă cu cealaltă foaie, presându-se uşor să nu iasă brânza.

Se bagă în cuptor la o temperatură potrivită, aceeaşi de la început până la sfârşit. După ce s-a copt, se lasă la răcit la temperatura camerei câteva ore, se pudrează cu zahăr şi se serveşte ornată cu frunzuliţe de mentă.

Loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.