Vicepreşedintele sindicatului poliţiştilor din Vrancea: „Avem echipamente de proastă calitate. Uneori, scoatem bani din buzunar

0
239

ciprian-grosu

Vicepreşedintele SNPPC Vrancea, agent şef principal Ciprian Grosu, susţine că poliţiştii primesc echipamente de proastă calitate, ceea ce le afectează sănătatea, iar uneori cumpără din banii lor uniforme, combustibil şi piese de schimb la mâna a doua pentru maşini şi motociclete, riscându-şi viaţa.

Agentul şef principal Ciprian Grosu, de la Poliţia municipiului Focşani, a declarat, că de când lucrează în sistem, din 1996, au fost frecvente situaţiile în care din banii proprii şi-a luat cele necesare la serviciu, a alimentat maşina pentru a merge la intervenţii şi chiar şi-a achiziţionat echipamente de protecţie sau piese pentru autovehiculele din dotarea inspectoratului, el adăugând că echipamentele primite de către angajaţii din Poliţie sunt de proastă calitate, ceea ce le afectează sănătatea. Grosu spune că aceste probleme cu care se confruntă poliţiştii sunt de mut timp, iar lipsa dotărilor în Poliţie şi celelalte neajunsuri sunt cunoscute, fiind repuse în discuţie atunci când se întâmplă accidente de genul celui în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, care făcea parte din coloana oficială a ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Potrivit vicepreşedintelui Sindicatului Naţional al Poliţiştilor Vrancea, angajaţii din Poliţie sunt nevoiţi adesea să scoată bani din buzunarul propriu nu doar pentru echipamente de protecţie, dar şi pentru repararea maşinilor sau motocicletelor, de multe ori piesele de schimb fiind luate la mâna a doua, care sunt mai ieftine, punându-şi astfel vieţile în pericol.

„Sunt probleme de echipare, de tehnică, avem maşini uzate, anvelope uzate, lipsă combustibil, se întâmplă chiar să alimentăm maşinile din buzunarul propriu. Problemele se cunosc, lipsa dotărilor în Poliţie nu e de ieri de azi, nu sunt singurul poliţist care vorbeşte despre aceste probleme. Aceste neajunsuri sunt repuse pe tapet atunci când se întâmplă o nenorocire, cum a fost cea a colegului Bogdan Gigină”, a declarat Ciprian Grosu.

Poliţistul din Vrancea a adăugat că echipamentele pe care le primesc angajaţii din Poliţie sunt de proastă calitate, ceea ce le afectează sănătatea.

„Echipamentul de proastă calitate îţi poate afecta sănătatea. Dacă nu eşti îmbrăcat cum trebuie, hainele nu sunt impermeabile ajungi să te îmbolnăveşti. De atâta timp se folosesc materiale de proastă calitate, în bocanci îţi intră apa, câteodată stai în ploaie, alteori pe caniculă, iarna se blochează drumurile, din cauza lipsei de personal nu te schimbă la timp, iar toate astea ne periclitează starea de sănătate”, a mai spus poliţistul.

Acesta a dezvăluit şi că maşinile din dotarea Poliţiei sunt uzate şi nu funcţionează la parametri optimi.

„Sunt maşini care nu funcţionează cum trebuie, sunt uzate, iar asta nu e ca atunci când e maşina ta personală. Dacă e maşina personală, nu trebuie să mergi cu 100 km la oră sau mai mult, ca atunci când mergem în intervenţii, dacă maşina nu e în perfectă stare îţi rişti viaţa, pe a ta şi pe a celorlalţi participanţi la trafic. În Vrancea, avem şi o motocicletă, una singură, dar care nu funcţionează, a avut probleme cu anvelopele”, a spus Grosu.

Referindu-se la accidentul în care poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în timp ce era în coloana oficială a ministrului de Interne, Gabriel Oprea, Ciprian Grosu a sous că şefii lui Gigină ar fi trebuit să-i spună să plece acasă având în vedere că afară ploua, iar temperatura era scăzută.

„Acolo e o anchetă în desfăşurare şi nu vreau să mă pronunţ. Sunt organe abilitate care vor trebui să facă lumină în această tragedie. Parchetul trebuie să se pronunţe, cineva a gresit acolo, e clar. . Trebuia să-i zică poliţistului să plece acasă, ploua, temperatura era redusă. Sefii lui ar fi trebuit să-i spună”, a spus Grosu.

În privinţa unor liderii de sindicat care au ieşit public şi i-au luat apărarea ministrului Oprea în urma accidentului soldat cu moartea poliţistului din coloana sa oficială, Ciprian Grosu a spus: „Liderii de sindicat nu trebuie să facă politică, acolo instanţa trebuie să hotărască cine e de vină, cine a încălcat regulile. Liderii de sindicat trebuie să-şi păstreze o poziţie neutră, să vorbească de legi, de reguli, nu să ia apărarea unuia sau altuia!”,

Poliţistul, care lucrează de 19 ani în sistem, spune că, dincolo de tragedia morţii lui Bogdan Gigină, în urma căreia au fost repuse pe tapet problemele din Poliţie, din Jandarmerie şi din Armată, încă speră ca lucrurile să se schimbe,

„Sper de când am ânceput să lucrez. De când eram în şcoală, ni s-a promis schimbare, toată lumea vorbea de schimbare, trebuie sa se schimbe România în primul rând, însă la noi cei care ajung în funcţii uită pentru ce au ajuns acolo”, a conchis vicepreşedintele SNPPC Vrancea.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit pe 20 octombrie, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.