Vicepreședinții CJ Vrancea consideră că veniturile pe care le îi iau lună de lună sunt confidențiale

1
406

Că vor, că nu vor, cei care s-au ales cu funcţii şi demnităţi publice trebuie ca, cel puțin o dată pe an, să completeze declaraţii de avere/ interese, în care să povestească despre bunurile și veniturile din anul fiscal anterior. Legea pare clară, însă în realitate unii aleși consideră că nu toate informațiile ar trebui să fie la îndemâna publicului, astfel încât declarațiile conțin nu de puține ori date anonimizate, în principal când e vorba de veniturile încasate. Este și cazul celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Vrancea, ale căror declarații sunt transparente până la acest punct: banii.

Aflăm totuși din declarația de avere a vicepreședintelui Ionel Cel-Mare că acesta are aceleași 7 terenuri cumpărate sau moștenite între anii 2003 – 2017, singura diferență față de declarația completată în 2019 fiind aceea că ultima proprietate dobândită la acest capitol, un teren intravilan cumpărat la Soveja, era în trecut agricol. O altă diferență între declarații este și apariția, anul acesta, a unei „clădiri”, pe lângă cele două case și un apartament. Astfel, potrivit declarației de anul acesta, vicepreședintele ALDE al CJ Vrancea și-a cumpărat în urmă cu câteva luni un apartament în municipiu. Dacă la proprietăți există un plus, în declarația completată pe 15 iunie anul acesta se poate observa un capitol „văduvit”. Ionel Cel-Mare a tras linie când a venit vorba de a menționa activele financiare, în condițiile în care în declarația completată în 2019 aici era menționat un depozit bancar (sau echivalente) deschis în 2017, în valoare de 60.000 de lei. Capitolul fără emoții este cel legat de veniturile pe anul trecut. Ca și în anii anteriori, vicepreședintele Cel Mare alege să își anonimizeze suma încasată pe un an drept indemnizație de la CJ Vrancea, aceeași situația fiind și la pensia încasată. Știm totuși din declarația anului trecut, încărcată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, că funcția de vicepreședinte pe 2018 a fost plătită cu 134.380 lei, în timp ce pensia avea o valoare totală anuală de 163.380 lei.

Nici cel de-al doilea vicepreședinte al CJ Vrancea, social democratul Dănuț Cristian, nu are cu ce se lăuda pe anul 2019. Cel puțin din declarația de avere completată luna aceasta, reiese că vicepreședintele Cristian are aceleași două terenuri în Vînători, precum și casa construită în această localitate. Ar fi totuși o diferență, la bani. Dacă anul trecut în declarație nu apărea nimic menționat la active financiare, aflăm din cea mai recentă declarație că vicepreședintele PSD avea totuși un cont curent sau echivalent (inclusiv card) deschis încă din 2012. Suma rămâne însă un mister în continuare. Mister este și suma încasată pe anul anterior ca indemnizație – salariu, îi spune domnul Cristian, care în 2018 a fost de 133.380 lei.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. …ne am pricopsit cu doi marxist leninisti ,macar,si de data asta..ce mana SEACA,BLESTEMATA,avem..bietii de noi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.