Viceprimar din Vrancea, condamnat pentru un accident produs în 2013. Trebuie să plătească 50.000 lei amendă

0
1573

Un viceprimar din Vrancea a fost condamnat vineri la plata unei amenzi, într-un dosar în care era judecat pentru vătămare din culpă. Claudiu Leonardo Cristea, viceprimarul celui de-al doilea municipiu din județ, era judecat încă din 2016, an în care procurorii au finalizat rechizitoriul în dosarul în care fusese analizat un accident rutier produs de acesta în toamna anului 2013. De menționat că la rândul său viceprimarul Adjudului a fost rănit în accidentul de circulaţie de pe drumul european E 85, în apropiere de Sascut, judeţul Bacău. „Un bărbat de 34 de ani din judeţul Vrancea, care se deplasa dinspre Adjud spre Bacău, a pierdut controlul direcţiei de mers a autoturismului şi a intrat pe contrasens, unde s-a lovit de un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din Bucureşti, care se deplasa dinspre Bacău spre Bucureşti. În urma evenimentului rutier, conducătorii auto şi cele patru pasagere din autoturismul condus de bărbatul de 56 de ani au fost la transportate la Spitalul Municipal Adjud. Au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei şi s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, se arăta în comunicatul poliției de la acea dată.

Din cinci persoane rănite la acea dată, doar trei s-au constituit și părți civile, iar sumele acordate drept despăgubire de instanță sunt de ordinul zecilor de mii de euro. „Condamnă inculpatul C.L.C., la pedeapsa amenzii în cuantum de 50.000 lei (250 lei sumă corespunzătoare unei zile amendă care se înmulțește cu 200, numărul zilelor amendă). Admite în parte pretenţiile civile formulate în cauză şi în consecinţă: Obligă partea responsabilă civilmente Asigurare Reasigurare A. S.A.- prin lichidator judiciar KMPG R. SPRL București la plata următoarelor sume de bani, cu titlu de despăgubiri civile: – Către partea civilă P.M.B. suma de 324.358 lei daune materiale, suma de 30.000 euro/ echivalentul în lei la data plății), daune morale, precum şi o indemnizaţie lunară de 1.500 lei / luna; – Către partea civilă S.A.M.(fostă V) suma de 4.530,20 lei daune materiale precum şi suma de 10.000 euro (sau echivalentul în lei la data plăţii), daune morale; – Către partea civilă M.A.(fostă P) suma de 3.920 lei daune materiale precum şi suma de 10.000 euro (sau echivalentul în lei la data plății), daune morale; – Către partea civilă SC A.T. ASIGURĂRI SA suma de 17.762,45 lei daune materiale; – Către partea civilă Spitalul Județean De Urgenţe Bacău suma de 361,34 lei, actualizată la data executării; – Către partea civilă Spitalul Clinic Colentina suma de 135,62 LEI, actualizată la data executării; – Către partea civilă Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon suma de 21.818,62 lei, actualizată la data executării; – Către partea civilă Spitalul Clinic de Urgență București suma de 1.035,42 lei, actualizată la data executării. Ia act că partea vătămată Spitalul Municipiului Adjud nu s-a constituit parte civilă în cauză. Respinge, ca nefondate, celelalte pretenţii civile formulate în cauză. Ia act că inculpatul a fost asistat de apărător ales. Obligă inculpatul la plata sumei de 5.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în sentința pronunțată vineri, care nu este definitivă.

Pentru a obține daunele, două dintre părțile civile s-au judecat în urmă cu doi ani cu Fondul de Garantare a Asiguraților, dat fiind că societatea de asigurare Asigurare-Reasigurare Astra intrase în faliment, iar cererile lor fuseseră considerate tardive pentru a se înscrie la masa creditorilor. Sumele solicitate erau însă mult mai mari față de ceea ce a cordat vineri instanța, însă în procesele cu Fondul de Garantare a Asiguraților sunt date câteva detalii legate și de dosarul penal. „Trimiterea în judecată inculpatului C. L.-C. s-a făcut prin Rechizitoriul din data de 11.05.2016. …autovehiculul condus de inculpatul C. L.-C. nici nu era proprietatea sa, ci a numitului N. C., circulând si cu ITP-ul expirat de la data de 15.07.2013, acesta fiind unul dintre motivele pentru care polița RCA nici nu a fost depusă în dosarul penal. Două din cele 5 părți vătămate inițiale au avut „0″ zile îngrijiri medicale și au pierdut calitatea de părți vătămate, rămânând doar martori. Evenimentul rutier a produs reclamantului vătămări importante ce au necesitat îngrijiri medicale de 100 de zile, soldându-se cu extirparea unui organ”, se arată în motivarea din procesul cu Fondul de Garantare a Asiguraților, preluată de Rolli.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here