VIDEO: 18 ani de la TRAGEDIA de la Mihăilești! Evenimentul, cel mai mare dezastru pe șoselele din România

0
517
”Explozia de la Mihăileşti”! Tragedia care a îndoliat o țară întreagă. În fiecare an, în data de 24 mai sunt comemorate victimele celui mai mare dezastru produs pe șoselele din România. În dimineața zilei de 24 mai 2004, un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu a explodat, pe șoseua națională care face legătura între Buzău și București. S-a întâmplat la ora 05:50. Șoferul mastodontului a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat într-un șanț, în apropiere de localitatea buzoiană Mihăileşti. Camionul a luat foc la partea din față. Martorii care au asistat la accident au sunat la 112. La fața locului au ajuns două echipaje de pompieri de la Buzău, şeful postului de Poliţie din Mihăileşti şi doi jurnaliști de la Antena 1, cameramanul Ionuţ Barbu şi reporterul Elena Popescu. Imediat după ce pompierii militari au încercat să stingă flăcările, cisterna a explodat făcând prăpăd în jurul ei. Bilanțul tragic: 18 morți (șapte pompieri, trei localnici, corespondenții postului Antena 1) și 13 răniți grav. Explozia a fost de proporții apocaliptice: zeci de imobile din localitatea aflată la 31 km de Buzău au fost afectate, pe o rază de peste un kilometru, resturi umane şi ale camionului sunt aruncate de suflu pe câmp și chiar în curți, șoseaua este distrusă pe o lungime de peste 30 de metri, în urma exploziei formându-se un crater cu adâncimea de 7 metri.

„Tragedia de la Mihăilești continuă să fie o rană deschisă, unde datoria și viața semenilor a fost mai presus de orice. Acum 18 ani, la Mihăilești, 18 suflete și-au pierdut viața, lăsând în urma lor doar durere și regret. Printre aceștia, au fost și 7 pompieri care au făcut dovada curajului şi devotamentului suprem. Cinste și onoare memoriei eroilor pompieri! Maior post mortem MIHALACHE Doru, Sublocotenent post mortem NECULA Romeo, Sublocotenent post mortem MANTA Valentin Cezar, Sublocotenent post mortem JIANU Nicolae, Sublocotenent post mortem STAN Silviu, Sublocotenent post mortem MEDELEANU Georgian, Sublocotenent post mortem OPREA Florentin Valentin. Nu vă vom uita niciodată!”, este mesajul postat de IGSU. Întregul film al evenimentului de la acea dată, într-un reportaj al jurnaliștilor de la echipa „În Premieră”:

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.