VIDEO: Avem aparat de testare la Spitalul Județean. Managerul Codruța Neagu despre numărul testelor zilnice: „Și noi vrem să avem cât mai multe”

0
299

În sfârșit, aparatul de testare Real Time PCR cumpărat de Spitalul Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani din fondurile alocate de Consiliul Județean Vrancea va fi pus în funcțiune. Aceasta este promisiunea managerului interimar Codruța Neagu, care asigură că de săptămâna viitoare se va lucra la foc continuu. Aparatul a sosit cu 2.000 de teste, capacitatea de testare fiind de 22 de teste concomitent, cu un rezultat în două ore de la introducerea probelor de exudat. Potrivit managerului interimar, vor fi testate persoanele simptomatice, conform metodologiei, și nu va exista posibilitatea de testare la cerere, contra cost.

Cât se va testa efectiv a încercat să ne spună medicul stomatolog Codruța Neagu, fără a reuși efectiv să pună accentul pe o cifră. Or fi 100 pe zi, or fi 200? „Având în vedere că este și aparatul de la DSP și noi vrem să avem cât mai multe”, a răspuns aceasta. Codruța Neagu a asigurat că la Spitalul Județean nu se vor repeta erorile care sunt semnalate peste tot în țară, inclusiv în curtea DSP Vrancea, cu testele care au rezultat incert. „Are precizie de sută la sută. Acest aparat e de ultimă generație și va fi doar pozitiv sau negativ”, a spus managerul interimar.

Totul pare aproape perfect, medicul, biologul și cei trei asistenți care au fost instruiți la Galați vor asigura permanența și vor lucra non-stop pe acest aparat, însă nu se știe sigur exact în ce spațiu. Acest RT-PCR al Spitalului Județean a fost amplasat în Secția TBC a Spitalului, pe strada Comisia Centrală. Adică exact acea clădire infectă și insalubră, care într-un final a primit finanțare pentru reabilitare. Și, dat fiind că începerea lucrărilor ar putea să bată la ușă din moment în moment, conducerea Spitalului Județean a primit miercuri vestea tristă că aparatul trebuie mutat în altă locație. Înștiințarea de la CJ Vrancea nu a picat tocmai bine – cum era și de așteptat, așa că cei din conducerea spitalului au decis că trebuie să se sfătuiască unde să mute aparatul. Mai bine spus dacă va fi mutat, după cum ar reieși din declarațiile managerului Codruța Neagu.

Vă pot garanta că aparatul de testare va fi pus în funcțiune în actuala locație. Singura preocupare este sănătatea vrâncenilor și aici nu au loc disputelor politice. Noi ne-am gândit la niște soluții, de aceea am decis să ne întâlnim în comitetul director pentru a găsi cea mai bună soluție”, a afirmat managerul interimar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.