VIDEO: Circul a atins APOGEUL în Consiliul Local Focșani!

0
294

Ședința Consiliului Local Focșani care a avut loc de Ziua Îndrăgostiților a demonstrat că iubirea nu are nici o legătură cu politica. Ridicările de voce, jignirile, intervențiile neregulamentare au fost mai prezente ca oricând. Nici măcar bluza cu inimioare a unei consiliere locale nu a îndulcit atmosfera încordată, întreținută inclusiv de cea care a purtat-o. Ședința a început sub semnul scandalului și a durat aproape o oră până când consilierii să treacă efectiv la ordinea de zi.

sala sedinte primarie - VIDEO: Circul a atins APOGEUL în Consiliul Local Focșani!Consilierii PNL le-au reproșat reprezentanților puterii că nu le-a permis accesul focșănenilor în sala de ședințe, în condițiile în care sala era arhiplină, iar mulți oameni stăteau deja în picioare. Mulți dintre cei prezenți erau angajați ai Primăriei Focșani ori ai instituțiilor subordonate, dar erau și mulți oameni în sală, nu neapărat membri de partid, dar aduși în mod evident de liberali.

Consilierii PNL i-au reproșat primarului Misăilă că nu a organizat o dezbatere cu public a bugetului pentru acest an, așa că au vrut să transforme ședința într-o dezbatere a bugetului. Au reușit, într-o oarecare măsură, în condițiile în care nu au venit cu propuneri concrete și cu amendamente pertinente, ci cu reproșuri, demontate punct cu punct de primarul Misăilă.

Liberalii au fost foarte supărați că mai multe proiecte inițiate de ei nu au fost acceptate suplimentar pe ordinea de zi. Cei din conducerea Primăriei le-au explicat și motivele: ca să poată fi proiecte, propunerile respective ar fi trebuit mai întâi să aibă în spate referate ale unor specialiști și să aibă avizul comisiilor de specialitate din Consiliul Local. Propunerile liberalilor nu întruneau nici una dintre condițiile legale pentru a putea deveni proiecte imediate pe ordinea de zi. O parte dintre ele vor fi analizate și ar putea fi dezbătute în ședințele viitoare. Altele, în schimb, au fost de-a dreptul hilare. Liberalii au venit cu propuneri pentru reabilitarea unor străzi, care erau deja prevăzute în proiectul de buget sau în proiectul pentru alocarea excedentului bugetar. Un moment de-a dreptul penibil a fost cel în care liberalii au cerut vehement montarea unui hidrant la Școala nr. 3, pentru ca unitatea să poată obține avizul ISU. Răspunsul primarului Misăilă a stârnit hohote de râs: “hidrantul e montat!”.

Întreaga ședință s-a desfășurat într-o atmosferă extrem de tensionată, iar toate luările de cuvânt, de multe ori haotice, ale consilierilor PNL, l-au determinat pe primarul Misăilă să tragă o singură concluzie: “avem un Consiliu de circ”.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here