VIDEO: Complex balnear ultramodern la Vizantea-Livezi, cu ajutorul ministrului Ion Ștefan | Primăria asigură 10% cofinanțare

0
2841

Primăria Vizantea-Livezi are o șansă de a renaște și de a-și recăpăta strălucirea de odinioară. Cunoscută pentru apele sale termale cu proprietăți curative, zona nu a mai fost exploatată la potențialul adevărat de ani de zile. Însă lucrurile se vor schimba în bine în perioada următoare, odată cu construirea unei baze de tratament ultramoderne, care va deservi nu doar localnicii din Vizantea-Livezi, ci și restul țării. Proiectul a fost realizat de Primăria Vizantea-Livezi, depus la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării si Administrației – Compania Națională de Investiții, si aprobat în CTE a CNI în data de 4 mai.

„Primăria Vizantea-Livezi a reușit realizarea, promovarea și aprobarea unui proiect de investiții prin Compania Națională de Investiții, un proiect care va revitaliza zona. Proiectul presupune construirea unui complex balnear care cuprinde o bază de tratament, utilizând apele minerale atât de recunoscute pentru proprietățile lor curative. Pe lângă baza de tratament, va fi construită o clădire cu restaurant și spații de cazare, piscină interioară de tratament dar și o piscină exterioară de tratament și agrement. Valoarea totală a investiției se ridică la 37 milioane lei, aproximativ 7,5 milioane euro, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice prin Compania Națională de Investiții și 10% cofinanțarea Primăriei Vizantea-Livezi. Lucrurile se petrec datorită domnului ministru Ion Ștefan, căruia îi mulțumesc public pe această cale, care urmează să semneze ordinul de finanțare imediat în perioada următoare.

Despre această stațiune se tot vorbește de ani de zile, au fost încercate mai multe variante însă de fiecare dată lucrurile s-au împotmolit. Sunt optimist că odată aprobat acest proiect în Comisia Tehnică și Economică a CNI lucrurile vor evolua mult mai repede și în aproximativ 2-3 ani vom putea finaliza acest proiect complex.Cred că este unul din cele mai mari și benefice proiecte realizate în județul Vrancea, iar beneficiile aduse, atât pentru sănătatea oamenilor, cât și pentru turism dar și pentru economie, vor fi pe măsură. Vorbim de sute de locuri de muncă, de crearea premiselor pentru foarte multe mici afaceri, în toată zona comunei noastre dar și în împrejurimi. În perioada următoare va fi licitația, va fi desemnat constructorul și sper ca lucrările să înceapă efectiv peste câteva luni”, a explicat primarul Dragoș Ciobotaru.

Edilul din Vizantea-Livezi promite totodată că în zonă vor fi demarate și câteva proiecte de dezvoltare a agroturismului în sistem integrat. Senatorul Cătălin Toma consideră că investiția va avea un impact pozitiv major pentru Vrancea din punct de vedere al dezvoltării turismului pe viitor și al creșterii economice a județului. Politicianul consideră că proiectul este și o datorie de onoarea de a reînființa stațiunile din Vrancea și că alături de centrul de tratament din Vizantea se va avea în vedere și alte localități ale căror centre turistice au fost lăsate să se degradeze de conducerea social-democrată a județului, cum ar fi Soveja, Andreiașu și altele.

„Această investiție este uriașă din punct de vedere al impactului pe care îl are pentru Vrancea și, de ce nu, pentru România, asta pentru că țara noastră și mai ales județul nostru au nevoie de dezvoltare. De altfel în Vrancea există posibilități privind reînființarea stațiunilor, în acest caz la Vizantea-Livezi cu aceste ape termale, pe care nu le-am descoperit noi, ci strămoșii noștri. Pot să vă spun că împreună cu colegul deputat, ministrul Ion Ștefan, am sperat și am făcut demersuri în acest sens pentru că în județul Vrancea nu există numai Vizantea-Livezi, ci și alte puncte extrem de importante pe care dorim să le dezvoltăm. Profitând de tinerețea și entuziasmul colegului primar Dragoș Ciobotaru, primarul comunei Vizantea-Livezi, am reușit în acest moment să facem fapte, nu vorbe. Este greu până la momentul în care turiștii vor veni acolo și vom auzi pe străzile din Vizantea și din Vrancea vorbindu-se în franceză sau engleză iar cetățenii noștri vor posibilitatea promovării turistice, iar în urma comerțului să fie plătiți în euro. Vrancea merită o dezvoltare pentru că, din păcate, administrația PSD a lăsat acest județ într-o delăsare totală. Se observă Soveja, Vizantea, Focul Viu de la Andreiașu… toate acestea trebuie transformate într-un circuit pentru că Vrancea, pe lângă faptul că are oameni harnici și gospodari, are și ce scoate în evidență”, ne-a spus senatorul Cătălin Toma.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.