Printre investițiile desfășurate la nivelul județului nostru, administrația condusă de președintele Cătălin Toma acordă o deosebită atenție celor care vizează refacerea și modernizarea infrastructurii rutiere, fie că vorbim de drumuri sau de poduri. În acest moment, Consiliul Județean Vrancea are în derulare lucrări de reabilitare și modernizare la 16 poduri, 14 finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și două cu bani din bugetul propriu. Aceste investiții sunt deosebit de importante întrucât, așa cum se știe, podurile sunt vitale pentru circulația mărfurilor și cetățenilor în și între localități, contribuind, în definitiv, la dezvoltarea comunităților și, implicit, a Vrancei.

De multe ori, aceste investiții deosebit de importante pentru Vrancea s-au derulat cu dificultate, dar nu din vina constructorilor, care și-au dat tot interesul pentru finalizarea lucrărilor la termen, ci din cauza fenomenelor meteorologice potrivnice. Au fost cazuri în care ploile abundente au dus la formarea unor viituri extrem de puternice ce au distrus o parte dintre lucrări, constructorii fiind nevoiți să le refacă, lucru care a dus la întârzieri inerente.

Dintre cele 16 obiective, două sunt finalizate și urmează să fie recepționate în perioada următoare. Este vorba despre podul de peste pârâul Domoșița, comuna Ruginești și podul din beton armat care traversează pârâul Alba, pe raza comunei Răcoasa. Valoarea totală a celor 16 obiective de investiții se ridică la aproape 61 de milioane de lei, asta însemnând peste 12 milioane de euro. Dintre acestea, două reprezintă efortul bugetului județului Vrancea, respectiv podul de peste râul Putna, comuna Tulnici și cel care traversează râul Râmnic, pe raza comunei Nănești. Lucrările de reabilitare a celor două obiective înseamnă un efort de 9,9 milioane de lei, adică 2 milioane de euro. În perioada următoare, consiliul județean urmează să deruleze alte 4 proiecte privind reabilitarea și modernizarea unor tronsoane de drum prin Programul de Investiții „Anghel Saligny” și altele ce vizează eficiența energetică a unor clădiri. Nu în ultimul rând, administrația județeană așteaptă finanțările prin Programul Național de Redresare și Reziliență, lucru care va permite realizarea, poate celui mai important proiect din Vrancea, Construirea unui nou spital județean.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.