VIDEO! Consiliul Județean Vrancea – proiecte de dezvoltare a județului nostru

1
634

Au trecut 10 luni de când administrația județeană a fost preluată de o echipă puternică, descisă să orienteze Vrancea pe făgașul normal al dezvoltării economice. O serie de proiecte extrem de importante pentru vrânceni se află în curs de implementare, proiecte destinate să schimbe radical – în bine – nivelul de trai al locuitorilor acestor meleaguri. Unul dintre acestea se referă la ridicarea de la zero a unui nou spital, edificiu care, finalmente, va face tranziția de la o instituție medicală de nivel județean la una de importanță pentru întreaga zonă a Moldovei. Administrația județeană condusă de Cătălin Toma nu a scăpat din vedere nici atragerea de specialiști din toate colțurile țării pentru a profesa în noul spital. Deja, Agenția Națională de Locuințe a demarat procedura finanțării unui proiect ce prevede construirea unei clădiri cu 28 de locuințe pentru cadrele medicale. Un alt proiect major, esențial pentru dezvoltarea economică a județului este crearea unui parc industrial. Acesta se află în faza de acreditare la nivel național și va urma să se întindă pe nu mai puțin de 47 de hectare. Chiar dacă este într-o fază incipientă, proiectul a atras deja atenția mai multor ambasade care s-au arătat interesate de posibilie investiții ale agenților economici din străinătate pe teritoriul Vrancei. Viitorul parc industrial va avea un rol major și într-o altă chestiune care frământă societatea românească de cel puțin 20 de ani încoace: migrarea forței de muncă către țările din întreaga lume. În acest sens, prin atragerea de investitori, parcul industrial va putea asigura crearea a mii de locuri de muncă ce vor putea fi ocupate de vrâncenii care lucrează acum în străinătate. Un alt proiect important, ajuns la finalitate, a fost transformarea municipiului Focșani într-un centru universitar. Astfel, fosta Prefectură a județului Putna, edificiu emblematic pentru orașul de pe Milcov, adăpostește acum filialele a două universități recunoscute în întreaga țară: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea București.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. PNL nu a depășit stadiul de campanie electorală, nu are nicio realizare concretă, niciun investitor nu a venit, niciun loc de muncă nou nu a fost creat, în afară desigur de postul de purtător de umbrelă pentru Toma, sau administrator județean, post care nu exista înainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.