VIDEO: Cum le-a închis ieri Oprișan gura tuturor celor prezenți la ședința de constituire a Consiliului Local Focșani

0
597

Constituirea comisiei de validare a aleșilor locali a generat vii dispute în ședința de constituire a Consiliului Local de ieri. Prima dispută, mai puțin furtunoasă, a avut loc în momentul constituirii comisiei, atunci cînd grupul PNL a reclamat că are prea puțini membri reprezentați în aceasta.

Au fost nelămuriri legate de grupuri și partide. Astfel, Marius Iorga – UNPR, independentul Emanuel Gongu și consilierul  ALDE s-au alăturat grupului PSD, în timp ce Costel Bîrsan – UNPR – și-a declarat apartenența la grupul PNL. Comisia a avut următoarea componență: doi consilieri PSD, unul ALDE, unul PNL și unul UNPR (respectiv Marius Iorga).

Liberalii au susținut reprezentarea grupurilor, nu a partidelor, în timp ce secretarul Eduard Corhană a considerat că repartizarea a fost făcută în mod corect. Președintele de ședință a vrut să treacă peste discuții, la punctul următor, deși un semn de întrebare și-a ridicat și prefectul Sorin Hornea, care a pus la îndoială legalitatea constituirii comisiei. A fost momentul în care Oprișan a luat cuvântul, iar toată lumea a tăcut.

“Nu puteți, domnule președinte, să mergeți mai departe, pentru că prefectul județului va fi obligat, în baza Art. 4, să vă invalideze ședința de constituire a Consiliului Local. Deci comisia de validare trebuie să respecte ponderea politică a fiecărui grup în cadrul Consiliului Local”, le-a spus Oprișan celor prezenți. Toți au tăcut, au urmat calculi, iar în final problema s-a tranșat prin vot direct.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.