VIDEO: Cum se apără primarul din Panciu după descinderile procurorilor | „Vinovată este contabila și presa”

0
1342

Ancheta de la Primăria Panciu este departe de a se încheia. Procurorii de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu au descins miercurea trecută, la Primăria Panciu, de unde au ridicat mai multe documente. Cercetările au la bază un dosar cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, delapidare și fals în înscrisuri. Surse din anchetă au dezvăluit că infracțiunile ar fi fost comise prin intermediul societății primăriei, DUSPI Serv. Primarul Iulian Nica a spus că nu sunt probleme în instituția pe care o conduce și aruncă vina pe Mirela Șercan, casierul societății de curățenie a orașului, societate aflată în subordinea Primăriei Panciu. Nica spune că aceasta ar fi cea care falsificat o serie de documente, după care a reclamat totul anchetatorilor.

„Nu există nicio problemă. Problema mare este la Mirela Șercan. Ea a făcut delapidare la Duspi (n.r. D.U.S.P.I. Serv – societatea de curățenie a orașului), ea a falsificat documente, le-a adus la primărie și a vrut să pună semnătură pe ele, numai că eu nu am acceptat. Le-am spus clar: documente false. Eu nu m-am dus să reclam. A reclamat ea. Dacă a reclamat să răspundă în fața celor de la poliție. Sunt două documente pe care au venit să le caute aici, le-au găsit și au plecat. Problema nu e la mine”, a spus primarul Iulian Nica. Contactată telefonic, Mirela Șercan a spus că primarul Iulian Nica a făcut presiuni după ce aceasta a refuzat să completat o serie de documente prin care un tractor și mai multe mașini defecte erau alimentate cu combustibil în mod frecvent, cu toate că acestea nu erau în stare de funcționare. „Mi s-a spus de anul trecut să completez acele foi. Este vorba despre un tractor Landini, care nu a funcționat și pe care sunt trecute alimentări. Eu nu am vrut să fac acele foi. (…) Întotdeauna m-a amenințat că mă dă afară. Eu sunt nevinovată pentru că nu m-am dus să scot bani din casierie să alimentez acele mașini, care nici măcar nu funcționau. Este vorba despre acel tractor, dar și trei mașini.”, a spus Mirela Șercan.

Primarul s-a arătat deranjat de informațiile apărute în presă, săptămâna trecută, informații care relatau descinderile oamenilor legii în instituția pe care acesta o conduce. Iulian Nica acuză presa că vrea să-l denigreze prin informații false și că toate aceste știri sunt menite să amenințe și să intimideze.

Aș fi vrut să relatați și dumneavoastră adevărul, nu să spuneți numai minciuni. (…) Adevărul să-l luați de la ăia care vă trimit prostii din ăstea și declarații false. Nici delapidare, nici abuz în serviciu nu o să găsiți la Primăria Panciu. Ca să știți și voi! Dar, voi aveți alte interese: vreți să denigrați primarul, vreți să denigrați primăria, vreți să denigrați salariații. Să știți că nu ne este frică de amenințările și intimidările voastre”, a completat Iulian Nica, vădit deranjat de informațiile care au apărut în presă. De cealaltă parte, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu, Nicolae Pîrcălăbescu a confirmat, încă odată în plus, că un dosar penal se află pe masa oamenilor legii pentru, nu mai puțin de, trei fapte: abuz în serviciu, delapidare și fals în înscrisuri. „Se fac cercetări într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu prevăzută de Articolul 297 alineat 1 din Codul Penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în înscrisuri”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu, Nicolae Pîrcălăbescu. Este a doua descindere a procurorilor la instituția condusă de Iulian Nica, după ce la începutul lunii iulie 2019, un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu, împreună cu mai mulți polițiști de la Poliția Panciu, au ridicat documente, de la diverse compartimente din cadrul instituției.

 

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.