VIDEO: Dan Barna la Focșani: „România de astăzi nu mai asigură speranță”

0

Candidatul Alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale din toamna acestui an a fost prezent marți, la Focșani. Dan Barna a susținut la sediul filialei vrâncene a USR o scurtă conferință de presă în care a adus în discuție o problemă mai veche întâlnită și în zona Moldovei, și anume depopularea masivă. În opinia liderului USR, oamenii nu mai au încredere în deciziile luate la cel mai înalt nivel și aleg să părăsească țara pentru un trai mai bun.

„Astăzi am început traseul și carvana pentru a fi alături de colegii mei din toată țara, care strâng de aproape 3 săptămâni semnături. Am început cu Moldova pentru că este cea mai depopulată regiune a României. În Moldova sunt cei mai mulți români, aproape 300.000, care sunt plecați din țară. Astăzi, peste 50% din elevii de liceu își văd viitorul în afara României. Asta arată cât de rău a ajuns funcționarea statului și cât de rău stăm în ceea ce înseamnă perspectiva de încredere și de speranță pe care o furnizează România. Județul Vrancea, care în 2011 avea aproape 400.000 de locuitori, astăzi are puțin peste 300.000 de locuitori. Peste 25.000 de persoane au plecat din țară doar de aici din Vrancea. România de astăzi nu mai asigură speranță”, a spus Dan Barna.

În ceea ce privește candidatura pentru cea mai înaltă funcție în stat, liderul USR a spus că reprezintă o nouă generație în politica românească, generație care se implică activ. Barna a ținut să le mulțumească și vrâncenilor pentru votul dat Alianței USR-Plus la alegerile Europarlamentare.

„Vechea clasă politică și-a cam terminat benzina și este momentul ca o nouă generație din politica românească șă se implice activ. Am văzut rezultate foarte bune la Europarlamentare pe care USR le-a obținut în Vrancea și în Focșani. Vreau să-i felicit pe vrânceni pentru faptul că au înțeles că România trebuie să meargă spre o Europă modernă și spre un stat modern. Nu mai putem rămâne în vechile fantasme, în vechile frici, în vechile amenințări și la dependența de vechii baroni care ne-au adus în situația de față”, a mai spus liderul USR, Dan Barna.

Imediat după conferința de presă, Dan Barna a mers, împreună cu echipa, în Piața Unirii din Focșani pentru a se întâlni cu focșănenii și pentru a completa listele de semnături de susținere a liderului la alegerile prezidențiale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here