VIDEO: Detalii noi în cazul spărgătorilor de bancomate | Erau experimentați și reușeau să dea lovitura în mai puțin de patru minute

0
344

Directorul adjunct al Direcției de Investigații Criminale a oferit noi detalii despre modul prin care spărgătorii de bancomate operau. Comisarul șef de poliție, Cristian Gheorghe a explicat că cei patru bărbaţi prinşi în flagrant când încercau să detoneze un bancomat din Vulturu, foloseau un autoturism înmatriculat în afara României pe care îi puneau plăcuțe de înmatriculare furate de pe un alt autoturism înmatriculat în țara noastră. Hoții aveau “experiență” dobândită în străinătate, acolo unde aceștia sunt cercetați pentru fapte similare.

„Autorii foloseau un autoturism înmatriculat în afara graniţelor României şi pe care aplicau plăcuţe sustrase de la un autovehicul de pe raza judeţului Galaţi. Au acţionat, ca să zic aşa, profesionist. Erau nişte infractori care să zicem aşa, în limbaj de specialitate, îşi făcuseră studiile prin afara graniţelor, prin străinătate. De altfel, sunt anchetaţi, cercetaţi şi acolo pentru fapte similare, pentru fapte cu mod de operare asemănător. Şi-au luat toate măsurile pentru protecţie pentru a nu fi prinşi, însă activităţile echipei, pentru că vreau să menţionez s-a acţionat în echipă, au fost angrenate mai multe forţe, sub coordonarea procurorului DIICOT – structura teritorială Galaţi. Procurorul a fost prezent inclusiv la flagrant, a stat alături de poliţişti în teren. În sarcina celor patru se fac cercetări cu privire la toate cele patru bancomate, inclusiv cel la care au fost prinşi în flagrant. Este vorba despre fapta de la Tuluceşti, judeţul Galaţi şi cele două din judeţul Vrancea. Cei patru autori de furturi din bancomate, prinşi în flagrant şi cercetaţi, în arest preventiv, pentru fapte ce ar fost comise în ultima lună şi jumătate, au acţionat profesionist, reuşind să acţioneze şi să dispară de la locul faptei în maximum patru minute!”, a declarat sâmbătă, comisarul şef Cristian Gheorghe. Acesta a mai adăugat că operațiunea de sustragere a banilor din bancomat nu dura mai mult de patru minute.

„Procedeul de introducere a dispozitivului artizanal dura undeva de la un minut şi jumătate – două minute, cu sustragerea banilor – 40 de secunde – un minut -, deci undeva la patru minute cu totul de la intrarea în dispozitiv a hoţului până la ieşirea acestuia”, a mai completat  directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale. Cei patru prinșți în flagrant în timp ce voiau să detoneze un bancomat, în comuna vrânceană Vulturu, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat în formă continuată, nerespectarea regimului materiilor explozive în formă continuată şi distrugere. Ancheta procurorilor a scos la iveală faptul că membrii grupării erau bine organizați, având roluri bine stabilite în desfășurarea activității infracționale. Astfel, unul dintre ei şi-ar fi asumat rolul de lider al grupării infracţionale, acesta fiind, de altfel, cel care ar fi avut legătura directă cu persoana care i-ar fi furnizat dispozitivele explozive improvizate sau care îi împărtăşea cunoştinţele necesare pentru construirea acestora. Totodată, acesta ar fi decis participarea celorlalţi membri la comiterea faptelor, atribuindu-le acestora rolurile diferite şi ar fi stabilit cum să împartă banii obţinuţi fraudulos”, au mai transmis anchetatorii. Liderul grupării era cel care alegea traseele de deplasare și coordona toate mișcările membrilor.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.