VIDEO: Doi consilieri locali și o mulțime de nemulțumiri | Nicu Tănase și Costel Bârsan critică practicile primarului Misăilă

0
590

Consilierii PNL îl acuză pe edilul municipiului Focșani că s-a obișnuit să facă lucruri de mântuială și să cheltuie banii focșănenilor pe lucrări care nu sunt făcute conform standardelor în domeniu. Într-o conferință de presă, liderul grupului consilierilor locali PNL, Nicu Tănase a amintit despre investițiile în infrastructura orașului, investiții de care se arată nemulțumiți.  “Suntem foarte nemulțumiți de evoluția investițiilor în orașul nostru. După 4 ani, unele străzi au fost asfaltate, dar nu așa cum trebuie. La o ploaie mai puternică se inundă străzile și trotuarele se surpă pentru că lucrările sunt de mântuială. Nu întâmplător Ministerul Dezvoltării a refuzat să deconteze o parte din lucrări pentru că erau făcute așa cum era învățat PSD-ul, de mântuială. Lucrurile nu mai pot merge așa, iar banii focșănenilor trebuie cheltuiți rațional”, a spus consilierul local PNL, Nicu Tănase care a dat ca exemplu strada Tinereții din Focșani. Cu o lungime de 200 de metri, lucrările pe această stradă au început în urmă cu doi ani și nu au fost finalizate nici până la această dată.

La rândul său, consilierul UNPR, Costel Bârsan a reamintit despre procesul în care acesta a fost chemat în judecată alături de 8 consilierii PNL după ce s-au abținut de la vot, într-o sedință a miniparlamentului local. Totul datează de la începutul lui 2019 atunci când, pe masa consilierilor locali focșăneni a fost un proiect în legătură cu aprobarea unor documentații cadastrale, prin care au au fost modificate suprafeţele unor străzi din Focșani.

“Domnul primar Misăilă, împreună cu Primăria Focșani și cu secretarul Eduard Corhană ne-au trimis pe noi în judecată, pe consilierii din opoziție pentru că ne-am abținut de la vot la un proiect din Consiliul Local. Este un atentat monstruos la democrație. Nu poți trimite pe cineva în judecată că s-a abținut de la vot. Nu poți trimite pe cineva în judecată decât dacă, votul său “pentru” a adus prejudicii însemnate bugetului local sau comunității. Dar pentru că te abții la vot să fii dat în judecată este strigător la cer și este primul pas spre totalitarism, spre dictatura bolșevică a PSD-lui”, a spus consilierul local UNPR, Costel Bârsan. Între timp, dosarul vechi de peste un an a ajuns la instanța din Brăila și are un nou termen miercuri, 7 iulie 2020. În acţiunea cu obiectul „obligaţie de a face”, instanța ar trebui să decidă dacă cei 8 consilieri PNL și Costel Bârsan pot fi forțați să îşi însuşească prin Hotărâre de Consiliu Local inventarul actualizat, modificat şi completat al municipiului Focşani supus spre aprobare în Consiliul Local în perioada 1 ianuarie – 13 februarie 2019. Pe lângă aceasta, reclamanții cer și daune: obligarea în solidar a celor nouă consilieri la plata a 236.582 de lei, judiciu material rezultat ca urmare a refuzului de însuşire a inventarului actualizat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here