Îndrăznește să fii informat!

joi, 30 noiembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitateVIDEO! Drama unui inginer vrâncean persecutat de comuniști | După 6 ani...

  VIDEO! Drama unui inginer vrâncean persecutat de comuniști | După 6 ani de tergiversări a primit de la Primăria Focșani o locuință insalubră și fără utilități

  După o viață marcată de persecuțiile regimului comunist, inginerul Viorel Ciubuc, fost director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea, acum în vârstă de 85 de ani, se confruntă acum cu noi provocări și umilințe din partea autorităților actuale. După 6 ani de luptă pentru drepturile sale, focșăneanul a primit ca măsură compensatorie o locuință insalubră și lipsită de utilități.

  În perioada comunistă, Viorel Ciubuc a fost persecutat pentru că a refuzat să facă parte din partidul comunist, dar și pentru activitatea sa politică. La acea vreme, a fost dat afară din serviciu și a trebuit să muncească ca zidar pentru a-și întreține familia. Pentru a scăpa de umilințele la care era supus, Ciubuc a emigrat în Statele Unite ale Americii, de unde s-a întors în anii ’90, sperând că totul se va schimba în bine. Însă nu s-a întâmplat așa! Revenirea sa în țară a fost umbrită de noi dificultăți și provocări. După ce a demarat mai multe proceduri în instanță dovedind cu acte că a fost persecutat de regimul comunist, acest lucru dându-i dreptul să beneficieze de prevederile Legii 118 din 1990, inginerul Viorel Ciubuc a obținut o decizie prin care Primăria Focșani trebuia să-i recunoască drepturile de persoană persecutată din motive politice de dictatura comunistă. În luna decembrie 2017, focșăneanul a depus la Primăria Focșani două cereri: una prin care a solicitat o locuință din fondul locativ și o a doua cerere prin care a solicitat un loc de veci. La câteva luni distanță, ca o ironie a sorții și a modului în care logica se ciocnește cu absurdul, municipalitatea nu i-a dat fostului persecutat politic o casă în care să-și trăiască bătrânețile însă a considerat de cuviință să-i cedeze un loc de veci în Cimitirul Sudic.

  După 6 ani de zile, cererea depusă de inginerul Viorel Ciubuc a fost soluționată luna trecută. Cu toate acestea, condițiile locuinței sunt departe de a fi decente, lipsind utilitățile esențiale precum apă curentă, electricitate sau căldura. Mai mult decât atât, pentru a dovedi că la mijloc este vorba despre rea-credință, Ciubuc a stat de vorbă cu vecinii din blocul de pe strada Constructorului care au spus că locuința primită de acesta este liberă de mai mulți ani de zile, în condițiile în care, la parterul blocului primăria mai deține o altă locuință care are toate utilitățile și toate condițiile unui trai decent.

  Contactat de jurnaliștii de la TVR 1, primarul Municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a afirmat că, din păcate, din cauza unor ordonanțe legislative, nu pot fi angajate noi cheltuieli pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale lui Ciubuc. Până când problema locuinței va fi rezolvată, inginerul Viorel Ciubuc se vede obligat să locuiască la o pensiune din Focșani, unde și-a închiriat o cameră. Știrea difuzată de TVR 1 poate fi vizionată mai jos:

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea: „La mulți ani tuturor sărbătoriților de astăzi!”

  Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea: "La mulți ani tuturor sărbătoriților de astăzi!"

  Sărbătoare mare în calendarul creștin ortodox: Sfântul Andrei, apostolul ocrotitor al tuturor românilor

  Joi, 30 noiembrie, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol ANDREI, ocrotitorul românilor. Potrivit tradiției,...

  Reușită remarcabilă a medicilor Spitalului Militar din Focșani în urma unei intervenții chirurgicale complicate

  În cadrul Compartimentului Ortopedie - Traumatologie al Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu”...

  Vrancea primește aproape 40 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară! Câți bani revin primăriilor din județ!

  Astăzi, Guvernul României a anunțat alocarea de fonduri către unitățile administrativ-teritoriale (UAT-uri) din județul...

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Accident la Dumbrăveni! O persoană a decedat!

  În urmă cu puțin timp, pe DN2 E85 (comuna Dumbrăveni) s-a produs un accident...