VIDEO: Electrica Focşani, copleşită de numărul şi gravitatea avariilor cauzate de ninsori şi viscol

0
466

Electrica e copleşită din cauza numărului mare de avarii care au apărut în urma ninsorilor şi viscolului de săptămâna aceasta. Directorul Electrica Focşani, Gabriel Popa, spune că avariile apărute în reţeaua de distribuţie a curentului electric au fost nu doar numeroase, ci şi atipice, dată fiind gravitatea lor deosebită. Greutatea zăpezii a rupt nu doar firele electrice, ci şi stâlpii de curent, în tot judeţul.

“Precipitațiile care au căzut, au avut o greutate foarte mare, fiind îmbibate cu apă și au determinat ruperi de stâlpi de beton de medie tensiune. Pe data de 21 aprilie la ora 06:00 ne-am trezit având declanșate 43 de linii de medie tensiune care însemnau pentru noi nealimentarea a 138 de posturi de transformare. Asta înseamnă că aproape toate localitățile județului au fost afectate, aproximativ 70-80 de mii de consumatori.”

gabriel-popa-hornea-balasSituația nu este nici pe departe rezolvată din cauza numărului mare de  stâlpi care au fost doborâți.

“Trebuie să vă spunem că sunt în jur de 40 de posturi care vor rămâne în continuare nealimentate. Ele sunt relativ izolate. Aceste posturi sunt alimentate din tronsoane de rețea care actualmente sunt căzute la pământ. La acest moment, până aseară (n.r. vineri seară) aveam inventariați 140 de stâlpi de medie tensiune rupți. Sâmbătă dimineață au mai fost raportate încă două tronsoane cu 16 stâlpi rupți„, a mai completat directorul Gabriel Popa.

Pentru angajaţii Electrica, munca nu s-a încheiat. Urmează o perioadă la fel de grea, mai ales că toţi stâlpii de electricitate care au fost doborâţi de ninsoare şi de viscol trebuie înlocuiţi. Conform estimărilor conducerii Electrica, toate problemele din rețeaua de electricitate vor fi remediate până luni seara.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.