În România a fost lansată campania europeană de prevenire a furturilor din buzunare „Protect Your Pocket!”, inițiativă a Rețelei Europene de Prevenire a Criminalității (EUCPN) din cadrul Comisiei Europene. Alături de țara noastră, alte 24 de state member ale U.E. și-au dat acordul de implementare a campaniei. Aceasta are ca principal scop conștientizarea populației cu privire la măsurile de autoprotecție ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile din buzunare ,dar și principalele vulnerabilități în cazul acestui tip de criminalitate. În toate orașele vor fi difuzate pe ecrane stradale trei videoclipuri amuzante, dar cu un impact puternic asupra privitorilor.

În paralel, polițiștii vin cu o serie de sfaturi utile:

  • Nu purtați portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor! Alegeți buzunarul interior și asigurați-l cu nasturi sau fermoar!
  • Nu purtati bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor, gecilor, acestea sunt locurile cele mai vulnerabile și mai des vizate de hoți!
  • Dacă simțiți că asupra dumneavoastră se face presing în timp ce vă aflați în zone aglomerate, verificați locul unde țineți portofelul!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.