VIDEO: Evidența persoanelor de peste 65 de ani în sarcina administrației publice locale

0
136

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, întrunit în şedinţa extraordinară a decis că autoritățile administrației publice locale au obligația de a identifica și a întocmi evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor. Situațiile întocmite vor fi transmise la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Vrancea. Modificările acestora vor fi comunicate săptămânal, în fiecare zi de vineri, la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Vrancea.

Autoritățile administrației publice locale au obligația să pună la dispoziție numere de telefon la care pot fi contactate de către persoanele în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, pentru sesizarea oricăror nevoi. Numerele de telefon, precum și intervalul orar în care aceste persoane se pot adresa autorităților, vor fi făcute publice. Situațiile speciale, care nu pot fi rezolvate la nivelul de competență al acestora, vor fi aduse la cunoștința Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Vrancea, cu celeritate. Activitatea de voluntariat care sprijină demersurile autorităților administrației publice locale, va fi coordonată de Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Vrancea, prin subfilialele sale sau prin alte modalități organizatorice. Direcția de Sănătate Publică, în colaborare cu Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Vrancea, vor asigura periodic instruirea voluntarilor în legătură cu metodele de evitare a riscului epidemiologic, elaborând un set de măsuri în acest sens.

Fac un apel către vrânceni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la miminum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei. STAȚI ACASĂ! (comunicat Prefectura Vrancea)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here